I løpet av kort tid har fem personer sagt opp sine jobber i Vålerenga Fotball. Og da lønna skulle utbetales sist torsdag, var det fortsatt ikke kommet noe inn på de ansattes konti, skriver VG.

  • Vålerenga har også trøbbel sportslig:

Uheldige omstendigheter

Lønnsutbetalingene kom mandag formiddag og toppledelsen forsikrer om at det bare er sett av uheldige omstendigheter som har ført til at fem sentrale personer i klubbens administrasjon forlater sine stillinger.

De som nå forlater klubben er markedssjef Lars Smith, partneransvarlig Frank Johansen, ansvarlig for organisasjon og marked Elin Horn, salgssjef Michael Boll og materialforvalter Pål Engebretsen.

Daglig leder i Vålerenga Morten Nydal avviser at det ligger intern uro bak de mange oppsigelsene i klubben.

— Alle fem har sluttet fordi de har fått seg ny jobb, sier Nydal i en video publisert på Vålerengas nettsider.

Vanskelig økonomi

Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng, henviser til denne videoen når vi kommer med spørsmål rundt oppsigelser og manglende lønnsutbetaling.

— Når det gjelder manglende utbetaling av lønn sist torsdag legger vi oss helt flate. Det skulle ikke ha skjedd, sier Nydal i videointervjuet på egne nettsider.

Baardseng sier i et intervju med VG gjort i helgen at dette har sammenheng med en anstrengt økonomisk situasjon i klubben.

— Vi har i en lang periode vært i en tøff økonomisk situasjon. På noen år har vi gått fra en omsetning på over 100 millioner kroner til 60-65 millioner i årets budsjett, sier Baardseng til VG.

Baardseng vil ikke kalle situasjonen i klubben for krise. I en SMS til Aftenposten sier daglig leder Morten Nydal følgende på spørsmål om hvordan han vil beskrive økonomien i klubben:

— Økonomien er oversiktlig. Vi har presise prognoser og god kontroll. Klubben må øke inntektene de neste årene for å kunne bli et topplag. Det ligger det gode mulighet for med ny stadion.

Må få inn nøkkelpersoner

Det som er helt på det rene er at klubben nå er nødt til å hente inn en rekke nye viktige medarbeidere.

— Vi ser nå etter folk som er glade i Vålerenga og kanskje noen av dem som vi kjenner godt fra før. Det kan også være snakk om interne opprykk, sier Nydal i den tidligere nevnte videoen.

Om ikke klubbens administrasjon og ledelse vil kalle det krise, kan kanskje noen av tilhengerne begynne å snakke om sportslig krise. Vålerenga har startet sesongen med tre strake tap, selvfølgelig null poeng og null scorede mål.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi oppsummerer 3. serierunde og Tjærnås forteller om masseslagsmål i London:

  • Flere saker rundt helgens runde i Eliteserien: