Vålerenga-Lørenskog 2–3

Det ble en uhyre dramatisk fjerde semifinale mellom Vålerenga og Lørenskog i Jordal Amfi søndag. Det var jevnt i tre perioder. Men da kampen så ut til å gå til «sudden death» satte banket veteranen Mats Trygg pucken i mål og ble matchvinner for gjestene.

— Det er tungt å se den pucken gå inn. Jeg hadde nesten regnet med at det skulle gå til «sudden». Det er andre kamp på rad de scorer på slutten mot oss, og det er klart det er tøffe tap, sier trener Espen "Shampo" Knutsen til Aftenposten.

Mistet troen

I best av syv-serien er Lørenskog én seier unna NM-finalen. Vålerenga må vinne tre strake matcher for å nekte laget fra Romerike å spille om "bøtta".

Det har «Shampo» liten tro på.

— Vi har jo en sjanse, men da må vi vinne tre kamper på rad mot et så bra lag som Lørenskog. Realistisk sett er vi ferdige. De er favoritter og har et mye bedre lag enn oss på papiret, så jeg er ikke overrasket over at det er blitt slik, sier Vålerenga-treneren.

Samtidig legger han til at det er uhyre jevnt i disse kampene. Selv om han mener Lørenskog vant fortjent søndag, tror han at det kunne vært annerledes dersom Vålerenga hadde hatt bedre flyt.

— Med litt mer flyt kunne vi ledet 3–0 i kamper, men det er så jevnt, så det kunne også Lørenskog ha gjort, sier Knutsen.

— Føltes forgjeves

Lørenskog tok kommandoen da Robin Sterner satte pucken i nettet etter bare seks minutters spill. Svensken scoret for øvrig to mål i nervedramaet søndag. Vålerenga kriget seg tilbake, og utlignet på tampen av første periode. Etter snaut halvspilt kamp hadde de snudd kampen til sin fordel, 2–1. Det etter scoringer fra Tobias Lindstrøm og Martin Laumann Ylven. Sistnevnte har en fortid i Lørenskog, noe som gjør disse semifinalene ekstra spesielle. Han har tidvis også mottatt hets fra tribunen. Men til tross for det føltes det ikke nevneverdig godt å score.

— Det føles nesten forgjeves å score når det blir sånn. Det er nesten ikke til å tro at den pucken går inn der. Det skal ikke være mulig. Det er en ordentlig kalddusj. Det er selvfølgelig surt uansett hvem det skjer mot, men det svir litt ekstra nå, sier Laumann Ylven til Aftenposten.

Avgjørelse tirsdag?

For det er stor forskjell på det som kunne vært 2–2 og det som er 1–3 i kamper, i Lørenskogs favør. Men blikket rettes likevel videre:

— Vi må bare begynne med neste match og prøve å vinne den, sier Laumann Ylven.

Tirsdag møtes de to lagene til den femte semifinalen i Lørenskog.

Da kan Lørenskog sende erkerivalen fra Oslo hjem på ferie.

Hør Aftenpodden Sport hvor sykkel, norsk fotball, landslaget og ishockey er blant temaene: