espelund
hareide.2

Utviklingen i saken ble klar etter at Norges Fotballforbund, Åge Hareide og Rosenborg ble enige om en kompensasjon mandag kveld.

Det vil bli holdt en ny pressekonferanse i Oslo tirsdag i forbindelse med ansettelsen av Hareide.

— Dette var den beste løsningen vi kunne komme opp med nå. Det skal ikke være noen problemer i samarbeidet med Åge Hareide som landslagssjef og Fotballforbundet. Vil bare ønske Åge Hareide lykke til, sa Rune Bratseth, som kunne opplyse at Åge nå er glad og lettet.

Møte i fire timer

Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, reiste mandag til Trondheim for å ha møte med RBK-ledelsen om Hareides situasjon. Etter fire timers drøftinger med sportslig leder Rune Bratseth og daglig leder Nils Skutle ble partene enige at NFF skulle kompensere RBK for å hente Hareide. Han hadde to år igjen av sin kontrakt med årets serie— og cupmester.

— Fra Rosenborgs side er Åge Hareide løst fra kontrakten. Norges Fotballforbund og Åge Hareide vil sammen kompensere Rosenborg med et beløp vi ikke vil gå ut med. Vi har funnet en utgang som begge parter finner akseptabelt. Og vi er svært glade for å få en løsning med Åge Hareide og RBK. Hendelsesforløpet i denne saken er vi fortsatt litt uenige i, men det har vi lagt bak oss. Vi er glade for at vi samtidig har opprettholdt det gode samarbeidsklimaet mellom NFF og Rosenborg, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund.

Skutle fornøyd

— Vi har fått et beløp vi har kunnet akseptere, men ikke noe mer enn det. Nå er saken ute av verden. Den kunne ikke gå lenger verken for forbundet, for oss eller for Åges del. Nå må vi se framover, og tenke neste sesong, sier direktør i RBK, Nils Skutle.

Hareide tar over Norges landslag etter Nils Johan Semb, og hans første oppgave blir å få et slagkraftig landslag klart til neste års første VM-kvalifiseringskamper.

Hareide vil også tidlig være med på å legge planene om de andre landskampene det kommende året.

— Hareide blir landslagtrener fra 1. januar, sier Karen Espelund til NRK.

By Rise overtar RBK

Åge Hareide har skrevet under en rammeavtale for fire år, ble det opplyst på en pressekonferanse etter møtet.

Det ble også klart at Ola By Rise overtar jobben som RBK-trener. Rise har vært assistenttrener i åtte år, under både Nils Arne Eggen, Trond Sollied og Åge Hareide.

Han får med seg Per Joar Hansen som sin nærmeste assistent. Hansen kommer fra jobben som trener i svenske GIF Sundsvall, og har tidligere en fortid som spiller i RBK.

Rune Skarsfjord og Nils Arne Eggen vil også bidra i trenerarbeidet på Lerkendal.

— Nils har sagt seg villig til å bidra. Vi skal bli knallsterke neste år, det kan jeg love, sier RBKs sportslige leder Rune Bratseth.