— Åge har gode relasjoner til Rosenborg, og forlater ikke klubben som en uvenn. Han har gjort en meget god jobb, og bidratt til at vi også har oppnådd gode resultater, sier Ola By Rise til Adresseavisen.

Åge Hareide har opplevd noen tøffe dager etter at han foran kampen mot Røde Stjerne ga Rosenborg beskjed om at han ønsker å forlate klubben til fordel for jobben som landslagssjef. Beskjeden ble ikke godt mottatt blant trøndernes ivrigste supportere som følte seg svekket av 50-åringen. «Vi skal hjelpe Hareide å pakke» var en av flere meldinger Hareide fikk servert fredag.

Bedre ble det ikke da noen griset til leiligheten hans på Nedre Elvehavn i Trondheim med ukvemsord og grove påstander. På ringeklokka var det skrevet «Sviker» og «Judas» med sprittusj.

Bedre defensivt

— Jeg tror det er viktig at folk besinner seg. At de tar et steg tilbake, og ser situasjonen i perspektiv. Det er ingen som helst tvil om at Åge har vært viktig. Han har blåst ny entusiasme inn i klubben. Vi er blitt klart bedre defensivt, har vunnet serie- og cupgull samt avansert til neste runde i UEFA-cupen. Årsaken til at vi ikke klarte å kvalifisere oss til Mesterligaen, skyldes i stor grad at vi møtte et veldig godt lag (Deportivo La Coruna), sier By Rise, som trolig har vært Hareides viktigste støttespiller den siste uken. De to har snakket sammen mye på telefon.

— Jeg har lært mye av Åge det siste året. Det samme gjorde jeg av Nils (Arne Eggen) og Trond (Sollied), sier mannen som overtar ansvaret på Lerkendal.

For det er ingen som helst tvil om at Åge Hareides vingling de siste to ukene har irritert folk i og rundt Rosenborg.

— Det er alltid det siste inntrykket som blir husket. For Åge er det ingen fordel. Han har gjort en god jobb og 8levert varene denne sesongen, sier RBK-direktør Rune Bratseth.

Vanskelig

I går tok den tidligere Molde-, Helsingborg-, og Brøndby-treneren et farvel med spillerne som RBK-trener. På et møte ble årets sesong evaluert.

— Det er synd at Åge velger å reise. Han har vært en god trener for klubben. Ingen kan benekte det, sier kaptein Erik Hoftun, som er en av flere som har hatt godt av trenerskiftet foran denne sesongen.

Svært vanskelig

Åge Hareide innrømmer at det har vært en vanskelig beslutning å forlate Rosenborg.

— Det er utrolig mange fine folk som er her. Spillerne i Rosenborg er, som resten av klubben, helt fantastiske, sa 50-åringen.

Han ville ikke si noe om sitt kandidatur som ny landslagstrener. Men sent i går kveld var også den saken løst, til både NFFs og RBKs tilfredshet.

!PS. Åge Hareide brukte deler av dagen i går til å pakke ut av kontoret sitt på RBK-brakka. I dag skal han feire sesongen sammen med spillerne. Det blir hans farvel med klubben.