Dermd ble Rosenborgs trenerkabal slik Adresseavisen skrev sist lørdag, med Ola By Rise som hovedtrener, Per Joar Hansen som assistenttrener Nils Arne Eggen som en ekstra ressurs. I tillegg får Rune Skarsfjord rolle som en slags 3. trener.

— Dette er den beste løningen for RBK. Ola er ønsket av alle - både av spillerne og folk i og rundt klubben. Vi ringte også Nils Arne, og han kunne det bekrefte det han hadde sagt til Adresseavisen etter kampen mot Røde Stjerne; Ola er en god løsning, sa Rune Bratseth, som også gleder seg til å se Nils Arne Eggen tilbake i en rolle rundt laget.

— Det er veldig positivt for oss å få Nils tilbake. Han er en kjemperessurs som vi vil få mye glede av. Rosenborg kommer til å bli veldig gode neste år, sa Bratseth.

Hovedansvaret for at så skjer faller herved på Ola By Rises skuldre. Han er blitt enig med klubben om en toårskontrakt, og han gleder seg veldig til å sette i gang.

— Jeg føler en boblende entusiasme. Det kribler. Det er en fryktelig spennende jobb jeg skal begynne i, sa By Rise til Adresseavisen, bare minutter etter at han hadde fått beskjeden fra Bratseth.

— Jeg føler jeg har et godt utgangspunkt, fordi jeg kjenner klubben og spillerne godt. Min jobb blir å gjøre minst mulig revolusjon. Det gjelder å ta vare på det som er viktig for suksessen, fortsatte By Rise.

Med seg får han altså Per Joar Hansen, Nils Arne Eggen og Rune Skarsfjord. By Rise er innstilt på å involvere disse så mye som mulig.

— Nå får jeg sjansen til å praktisere det jeg har vært opptatt av i mange år, nemlig teambuilding. Det er veldig viktig for meg at vi får det til å fungere.

Den tidligere keeperkjempen har vært assistenttrener under Trond Sollied, Nils Arne Eggen og Åge Hareide i løpet av de seks siste årene. Det er ingen dårlig ballast. Og selv om det meste har gått på skinner i år, har Ola allerede rukket å tenke over hvordan Rosenborg kan gjøres enda bedre.

— I år er vi blitt bedre spesielt på spill mot etablert forsvar og på overganger imot. Det er spesielt på tre områder jeg ser at vi kan utvikle oss videre; kontringsspillet, i spill mot etablert forsvar og differensiering når det gjelder trening. Det betyr differensiering i treningsopplegg ut ifra hver enkelt spillers behov og ståsted i karrieren. Det å behandle folk likt betyr ikke nødvendigvis å behandle folk rettferdig, sa Ola, og oppsummerte alle tankene og idéene slik:

— Det viktige blir å sørge for at Rosenborg fortsetter å være Rosenborg for fremtiden.