Norges Fotballforbund (NFF) trengte kun fire timer på å imøtekomme Rosenborgs krav. Litt før klokken ni i går kveld ble norsk fotballs dårligst skjulte hemmelighet de siste ukene avslørt: Åge Hareide blir ny landslagssjef etter Nils Johan Semb.

— Både vi og Åge er enige om å gi Rosenborg en kompensasjon for å løse han fra kontrakten. Vi er imidlertid ikke enige i hendelsesforløpet i denne saken, men det er et tilbakelagt tema. Nå ønsker vi egentlig bare å se fremover med Åge som sjef, sa generalsekretær Karen Espelund til Adresseavisen i går kveld.

Verken Nils Skutle eller Espelund ville kommentere hvor mye NFF måtte ut med for å løse Hareide fra kontrakt med RBK, men etter det Adresseavisen erfarer skal beløpet ligge et sted rundt fire millioner.

Alle fornøyd

— Det har jeg ingen kommentar til, smilte Espelund, som var tydelig fornøyd med å ha sikret seg ny landslagssjef de neste fire årene.

Hun var sammen med kollega Svein Rustad i Trondheim for å forhandle frem en avtale med Rosenborg i går kveld. Trønderne stilte med administrerende direktør Nils Skutle, direktør Rune Bratseth og klubbens advokat Kristian Nordheim på møtet som startet klokken 17. Fire timer senere var avtalen allerede signert inne i advokatkontorene på Leiv Eiriksson Sentret på havna i Trondheim.

— Slik saken har utviklet seg, er jeg fornøyd med at vi kom til en enighet med forbundet. For Rosenborg var det viktig å få denne saken ut av verden, sier Nils Skutle.

Åge Hareide befant seg hjemme i leiligheten i Trondheim da møtet fant sted. Han ble ringt opp underveis for å diskutere sine personlige betingelser med forbundet.

— Vi har skrevet en avtale for de neste fire årene, og er enig med Åge om rammevilkårene. Det gjenstår selvsagt noen detaljer i kontrakten, sier Karen Espelund.

Åge Hareide vil bruke de neste dagene til å finne ut hvem han ønsker å få med seg i teamet rundt landslaget. Stig Inge Bjørnebye er en het kandidat til å bli hjelpetrener, men foreløpig holder hovedpersonen kortene tett til brystet.

— Jeg vil bruke de neste dagene til å skaffe meg oversikt over spillerne, uttalte Hareide til Adresseavisen sent i går kveld.

Roste Rosenborg

Han roste spesielt Rosenborg for klubbens profesjonalitet i perioden etter at han nærmest sa opp jobben.

— De har behandlet meg fantastisk og profesjonelt. Jeg har mye å takke dem for. Ikke minst det at de var villig til å treffe forbundet, sier Hareide.

Hans første gjøremål i sin nye jobb er å overvære trekningen til VM-kvalifiseringen fredag. Deretter skal han bruke tiden til å se på hvilke grep NFF må ta for å lykkes med norsk landslagsfotball. Det er ventet at Hareide vil gjøre hva han kan for å få tilbake entusiasmen mange mener har vært fraværende det siste året.

— Jeg er innmari glad og lettet. Jeg kribler etter å komme i gang med denne oppgaven, sier Hareide.