— Jeg har lenge hatt troen på at Magnus kan bli verdensmester, men at han klarer å ta dette hjemme i en kamp mot Vishy Anand på denne måten, det er veldig spesielt, det må jeg innrømme, sier president i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson til Aftenbladet like etter at verdensmesterskapet var i boks fredag ettermiddag.

Han satt ringside i Chennai da Carlsen innkasserte tittelen og ble nærmest nedrent av journalister mens han pratet med Aftenbladet. — Dette er helt utrolig, at vi får oppleve en norsk verdensmester i sjakk. Denne karamellen skal vi suge godt på, sier Aulin-Jansson.

Han er ikke et sekund i tvil om at 22 år gamle Carlsen har endret folks oppfating av idretten han er så glad i.

- Nå lytter flere til oss

— Jeg håper flere folk har fått opp øynene for sjakk. Vi kommer til å fortsette det arbeidet vi har satt i gang, men kanskje i en litt større skala. Nå er det flere som lytter til oss når vi snakker, sier sjakkpresidenten.

- Hvordan skal dere feire i Chennai utover kvelden?

— Jeg er usikker på detaljene, men at det skal feires, er det ingen som helst tvil om, sier en overlykkelig Aulin-Jansson.- Det har vært stort å være tilstede her i India. Jeg er veldig glad i sjakk, og jeg er veldig glad i Magnus Carlsen, avslutter sjakkpresidenten.