Fredag ettermiddag klokken kvart over tre ble Magnus Carlsen verdensmester i sjakk etter remis i det tiende partiet mot Indiske Viswanathan Anand.

Medieinteressen har vært enorm rundt sjakk-VM de siste ukene, og det er ikke bare her til lands at 22-åringen fra Lommedalen blir hyllet.

— Best gjennom tidene?

Danske og svenske nettaviser slår seg løs på sine sider og beskriver Carlsen som et geni som kan starte en ny æra innen sjakk.

— Norge går amok! Magnus Carlsen verdensmester i sjakk, skriver danske Ekstra Bladet.

Den danske avisen spør også om nordmannen nå er den beste sjakkspiller i historien.

— Så er det avgjort: Norsk sjakkgeni er ny verdensmester, følger danske BT opp.

— VM-tittel for det norske sjakkunderet, skriver svenske Aftonbladet.

— Flere millioner tyskere fulgte med

Også i resten av Europa vekker Carlsens bragd oppsikt.

— Sjakkgeniet Carlsen har med seieren nådd den høyeste ratingen i historien, skriver engelske BBC

Den franske avisen Le Monde skriver at Carlsen hadde full kontroll gjennom hele verdensmesterskapet, og at spørsmålet bare var hvilket tidspunkt det hele skulle avgjøres.

Tyske Süddeutsche Zeitung skriver at flere millioner tyskere fulgte med via internett fredag, noe som førte til at mange firmaer ikke fulgte arbeidsplanene til punkt og prikke.

Skuffet over Anand

I motstander Anands hjemland India blir Carlsen fulgt tett. Times of India skriver at den femdobbelte verdensmester Anand ikke klarte å produsere den formen han er kjent for.

The Hindu skriver at Carlsen dominerte mesterskapet, og presiserer at regjerende mester Anand ikke vant et eneste parti.