Den tyske fotballegenden Lothar Matthäus har vært i samtaler med Norges Fotballforbund. Mislykkes Egil «Drillo» Olsen i sitt comeback, kan tyskeren bli ny norsk landslagssjef.

Overfor VG avslører en sentralt plassert kilde i tysk toppfotball at det har vært kontakt mellom Matthäus og NFF. Tyskeren, som var kaptein da Vest-Tyskland vant VM i 1990, skal være veldig interessert i landslagsjobben.

Den tidligere forsvarskjempen ønsker en avklaring på saken, men fotballforbundet vil vente med å evaluere Drillos jobb til etter landskampen mot Finland 1. april.

– Du får meg ikke til å kommentere navn. Annet enn at vi har 20 til 30 navn som står på listen vår , sier generalsekretær Karen Espelund til VG.

Hun vil ikke svare på om det har vært kontakt mellom NFF og Matthäus. 47 år gamle Matthäus er nå trener i israelske Maccabi Netanya.

Ungarsk sjef

Han har tidligere trent det ungarske landslaget, der han fikk jobben rett foran nesen på nettopp Egil Olsen. Det ble voldsom blest rundt Ungarn mens Matthäus var sjef, selv om han ikke klarte å lede laget til VM i 2006. Som spiller sanket Matthäus inn en rekke trofeer. Han ble verdensmester, europamester og har seriemesterskap både i Tyskland og Italia. Det har ikke gått like bra i treneryrket.

I 2006 reiste han til brasilianske Atletico Paranaense. Etter sju kamper dro han hjem. Oppsigelsen kom på faks, og ble begrunnet med hjemlengsel. I 2006/07 ledet han Red Bull Salzburg sammen med Giovanni Trapattoni til et overlegent ligagull i østerriksk Bundesliga. Men etter en opprivende krangel med klubbledelsen om den sportslige kursen , sluttet Matthäus.

(©NTB)