Trond Erik Bertelsen har vært ute av landslagsvarmen i snaue tre år, men med Egil Olsen tilbake i sjefsstolen bør det ikke overraske noen at venstrebacken er tilbake i det gjeve selskap.

892 dager har gått siden 24 år gamle Trond Erik Bertelsen opplevde marerittet. Han var av tidligere landslagssjef Åge Hareide tiltenkt rollene som venstreback i EM-kvalikkampen mot Ungarn i Budapest. Tre dager før oppgjøret pådro Viking-spilleren seg en alvorlig kneskade. Siden den gang har det vært tyst om Bertelsen i landslagssammenheng – frem til nå.

– John Arne Riise har karantene, og jeg er jo svak for fart, da. Nå må Trond Erik bare få orden på posisjoneringen sin, men samtidig kompenserer han veldig bra for det med sin hurtighet , sier Drillo om Bertelsen.

24-åringen ble under gårsdagens økt drillet som venstreback i et forsvar som ytterligere besto av Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og Tom Høgli. Alt tyder på at Lura-gutten starter mot Tyskland.

– Vi har andre spillere i troppen som også kan spille venstreback, men «Berti» ligger godt an i løypa, røper Olsen til Aftenbladet.

Suksess på G19

Den første gangen Bertelsen spilte under landslagssjefen var i 2003. Drillo hadde tatt over G19-landslaget etter Ståle Solbakken, og den daværende venstrebacken i FK Haugesund var selvskreven på laget. Med kompromissløs Drillo-fotball var Bertelsen & co. millimetere fra en historisk EM-semifinale for G19-landslaget.

Også under Drillos periode som Fredrikstad-trener hadde Bertelsen full tillit på venstreback. Han spilte samtlige kamper i 2005-sesongen – bortsett fra én.

Fire år senere er de to sammen igjen – på øverste landslagsnivå.

Schweinsteiger venter

– Drillo vet hva jeg står for, og det gir en viss trygghet å spille under han. Jeg er langt mindre nervøs denne gangen enn hva tilfellet var på den forrige samlingen jeg var med på, sier Viking-spilleren.

Det til tross for at han i morgen trolig skal bryne seg på en kantspiller i verdensklasse. På Tysklands høyreside spiller sannsynligvis Bastian Schweinsteiger. De to er jevngamle, men der stopper nærmest likheten.

Bayern München-proffen har 64 kamper for et av verdens beste landslag. Bertelsen har tre for laget som nå ligger som nummer 59 på Fifa-rankingen.

– Dersom jeg får spille, vil det bli en målestokk på hvordan jeg ligger an i verden. Det blir en veldig stor utfordring, sier Bertelsen.