Egil ”Drillo” Olsen har brukt mye tid på å studere Tyskland på dvd siden han presenterte landslagstroppen 27. februar. Og det er spesielt to spillere det er verdt å sette et solid utropstegn ved:

— Det er mange spillere man bør passe litt ekstra på, men de som har imponert meg mest er kantspillerne Piotr Trochowski og Bastian Schweinsteiger. De er generelt sterke på midtbanen, men jeg er mest redd for kantene deres, sier Drillo til fvn.no.

Les også:

Uvanlige kantspillere

Både Hamburger SV-spilleren Trochowski og Bayern-stjernen Schweinsteiger er driblesterke spillere med enorm fart, og kan skape solide problemer for Norges sidebacker.

— Begge er gode en mot en, og er flinke til å dra av folk. I tillegg til å være gode driblere så har de også et veldig tungt skudd, og kan score fra 30 meter. Og det er uvanlig for kantspillere, sier Drillo.

- Hvordan skal dere klare å stoppe dem?

— Vi må oppi dem, og vi skal ikke gi de mye rom. Begge liker å dra seg innover og avslutte, og klarer de det, så smeller det, forklarer 66-åringen.

Les også:

- En kjempeutfordring

Landslagssjefen har tatt med tre backer i troppen. På høyre har han Tom Høgli og debutanten Mounir Hamoud. På venstre Trond Erik Bertelsen.

— Det blir en kjempeutfordring. Jeg fulgte godt med på Bastian Schweinsteiger under EM, og han imponerte stort. Han er en klassespiller, og man må være topp konsentrert i 90 minutter for å klare å demme opp for ham. Det blir uansett en fin målestokk, sier Viking-back Bertelsen.

— Jeg må bare prøve å gjøre det jeg pleier å gjøre, og ikke gi de så mye rom, sier Høgli.

- Sugende overganger

Drillo har allerede sett for seg kampbildet i Düsseldorf. Tyskerne kommer til å ha ballen mye. Norge skal ligge kompakt i forsvar og satse på kontringer.

- Tyskland liker å holde ballen i laget. Vi skal ikke forstyrre de altfor høyt oppe på banen. Men når vi vinner ballen så kommer det noen sugende overganger, og vi kommer til å ha høy fart fremover på banen , lover landslagssjefen.

Han får støtte av Bertelsen.

— Egil er veldig opptatt av overganger, og det er her muligheten vår ligger, sier Bertelsen.

Men mye skal klaffe dersom Norge skal klare å produsere et godt resultat i Düsseldorf, tror 24-åringen med tre landskamper.

— Alle skal ha dagen, og det er viktig å holde et defensivt fokus, forklarer Bertelsen.

Høgli, Hamoud og Bertelsen har for øvrig seks landskamper seg i mellom. Bastian Schweinsteiger og Piotr Trochowski har spilt henholdsvis 62 og 18 kamper med flagget på brystet.