Søndag kveld spilte Bærum bortekamp i 1. divisjon mot Sandnes Ulf. Før denne dagen hadde knapt noen hørt om Simen Juklerød, men det som skjedde i Sandnes denne kvelden skulle gjøre 21-åringen til internasjonal kjendis på superkort tid, og med negativt fortegn.

I kampens hete kalte Juklerød en motspiller på Sandnes Ulf for «homo». Hamar-dommer Anders Gjermshus dro opp det røde kortet til Juklerød etter 69 minutter.

Stavanger Aftenblad meldte først om saken.

– Det blir sagt mange flere ting i løpet av en fotballkamp som er verre, uttalte Juklerød etter kampen.

England, Italia og Frankrike

Andre medier hang seg på, og omtalen var enorm. Det er ikke hverdagskost at en spiller blir utvist for å rope «homo» på fotballbanen.

Eksperter uttalte seg, TV 2s Davy Wathne var usikker på om det var rett eller galt med rødt kort, mens homoaktivister kom på banen med ros til dommeren som hadde vist mot og handlekraft.

Etter hvert spredte saken også seg til internasjonale medier som britiske BBC, The Guardian, italienske La Gazzetta dello Sport og franske L’Equipe, for å nevne noen.

– Vil legge det bak meg

To dager etter hendelsen valgte disiplinærutvalget i NFF å gi Juklerød to kampers karantene. Juklerød har bekreftet og etter hvert beklaget ordbruken, som skjedde etter at han ble beskyldt for å ha falt lett da han fikk frispark.

Torsdag uttaler Juklerød dette til Bergens Tidende:

– Jeg vil helst ikke kommentere denne saken noe mer enn jeg har gjort, og prøver å legge den bak meg, sier 21-åringen.

– Men kan du si noe om hvordan uken har vært for deg?

– Det har selvfølgelig vært tøft. Men jeg har fått mye støtte fra familie og fra trenere. Jeg er ikke en sånn gutt… Men nå ønsker jeg å legge dette bak meg, sier Simen Juklerød.