TOBLACH (Aftenposten.no): — Du ser det på teknikken, på ansiktsuttrykket. Jeg har vært med han siden 2006 og ser når han er i form. Jeg kan ikke se ett tegn på at han er sliten, sier landslagssjef Vidar Løfshus i målområdet i Toblach.

Der har han sett Northug knuse alle i spurten på 25-kilometeren i Toblach. Løfshus fulgte løpet fra baksiden av stadion og likte det han så.

Landslagssjefen har de foregående sesongene vært kritisk til Northugs treningsinnsats. Det er han ikke nå.

— Jeg synes det er veldig mye som minner om 2010 og 2011. Det er tidlig å gjøre opp status nå. Først så tar vi søndag og så tar vi Falun.

For ordens skyld: I 2010 vant Northug to OL-gull i Vancouver. Og i 2011 var 29-åringen i sitt livs form da han gikk inn til tre VM-gull i Oslo.

Har kontroll på alt

Løfshus mener Northug har hatt kontroll gjennom hele Touren. Også på dagens jaktstart, der han lå bak de tre andre i tetkvartetten i 29,5 kilometer og så rykket fra dem på vei inn mot stadion.

— Petter brukte ikke mer krefter enn han trengte. Petter fulgte taktikken til punkt og prikke.

- Har han gjort alt riktig i Touren?

— Ja, det vil jeg faktisk si. Kanskje var han litt slepphendt i går (10 km klassisk enkeltstart). Han ga fra seg 20 sekunder, men tenkte at han ikke skulle bruke for mye krefter. Både han og Martin var slitne etter hardkjøret i Val Müstair. Petter sa at han ikke hadde helt skia til for å trøkke til 120 prosent.

- Men likevel skaffet han seg et perfekt utgangspunkt før dagens jaktstart?

— Du kan godt si at det ville vært bortkastet for han å kjempe om de 20 sekundene. Sånn tenker Petter. Han tenker på ting vi andre ikke tenker på.