TOBLACH/OSLO: Han lå bak og ventet, før han knallet til i siste bakke og spurtet inn til seier på 25-kilometeren i Tour de Ski.

Etter å ha seilt alene over mål grep han tak i sin ledertrøye, som hadde Coop skrevet over hele brystet, og røsket i den.

Hva mente lederen av Tour de Ski med trøyestuntet?

— Tror det betyr mye for dem

— Jeg synes det er veldig artig at jeg får gå med arbeidsgiveren min på trøya. Nå du leder Touren er det artig, når man starter med en Coop-banner og så er det veldig artig når man får en etappeseier. Det betyr mye for meg og håper og tror at det betyr mye for dem også, sa han etter løpet.

Skipresident Erik Røste er til stede i Tour de Ski, men hevdet at han ikke hadde sett Northugs gest da han kom i mål.

Men Northug, som ikke får lov til å reklamere eller prmototere sin personlige sponsor Coop mens han representerer landslaget, forteller at han gjorde det med vilje.

Petter Northug gikk først over mål og feiret med å veive med trøyen foran fotografene i målområdet. Foto: NTB Scanpix

— Jeg hadde ikke gjort det hvis det ikke provoserte , sa Northug.Det er åpenbart vanskelig å ta Northug på noe i all den tid Coop faktisk var trøyesponsor. Og den satt på ledertrøyen til mannen som er sponset av samme firma. Og som var godt fornøyd med å beholde trøyen etter det 25 kilometer lange løpet i Touren tirsdag.

Forbundet reagerer ikke

Langrennssjef i skiforbundet, Åge Skinstad, lar seg ikke irritere.

– Dette bryr da ikke Skiforbundet seg om. Arrangøren har ofte sponsorer som er konkurrenter med våre sponsorer, så Coop har selvfølgelig lov til å være sponsor her. De har betalt for det.

– Så dere blir ikke provosert av Northugs stunt?

– Nei, overhodet ikke.

– Vi er glade for at våre utøvere gjør det bra ikledd klær med våre sponsorer, sier Skinstad.