Han snakket om å sette ny norsk rekord på hjemmebane i sesongens første løp, Øyvind Strømmen Kjerpeset. Han drømte om å perse og at comebacket etter skadeoppholdet skulle bli stående i historiebøkene.

Isteden ble det tidenes verste sesongdebut på 400 meter hekk, for 23-åringen. Da han skulle over siste hekken under lørdagens Norwegian Grand Prix i Florø, hektet han og falt.

— Han var bra med i løpet, men kom for nære hekken i svingen før. Dermed falt han ut av rytmen og hektet piggene i den siste hekken, forklarer trener Eystein Enoksen.

Bekymret publikum

Ifølge NRK ble Florø-løperen ble liggende med ansiktet mot bakken lenge etter fallet, og publikum begynte å uroe seg for om skaden var alvorlig.

Men til kanalen forteller 23-åringen at det skyldtes at han måtte summe seg etter det uventede møtet med tartandekket.

— Jeg tenkte bare "wow, der skjedde det utenkelige", seier Kjerpeset.

Etter fjorårets problemsesong, som ble et stort antiklimaks etter gjennombruddet der Kjerpeset som den første brøt 50 sekundersgrensen på distansen og satte norsk rekord to ganger, var det knyttet stor spenning til lørdagens løp.

«Pinne stiv»

Dessverre ble sesongdebuten en gedigen nedtur. Overfor Firda, uttalte 23-åringen at det kun var hans egen feil.

— Jeg var pinne stiv, og sparket borti hekken.

Trener Enoksen mener løpet var greit frem til fallet.

— Han var bra med og lå rett i ryggen på de andre. Han kunne nok fått et ok resultat til tross for mye motvind.

Noe av årsaken til fallet, tror treneren skyldes at han har løpt lite hekk i forkant.

— Det vil komme seg når han har fått løpt seg inn. Men det er klart han er skuffet nå. Mest skuffet over at han ikke klarte stegrytmen fra svingen og inn. Det er bare noe som må jobbes med. Det viktigste er at han er skadefri, sier Enoksen.

Håper det ikke får konsekvenser

Kjerpeset fikk anledning til å revansjere den sure hendelsen med en 200-meter senere på dagen, og løp inn til en fjerdeplass på tiden 21,66. 23-åringen prøver å prikke inn en formtopp til Bislett Games 11. juni og til superligaen i lag-EM i Russland 20.–21. juni. Kjerpeset har også som mål å delta i student-VM i Sør-Korea 12.–18. juli. Han håper fallet ikke får konsekvenser for kommende uttak.

– Bortsett fra et mesterskap, er det å falle på hjemmebane, på debutløpet i sesongen, det verste som kunne skjedd, sier Florø-utøveren til NRK.