ZÜRICH (Aftenposten.no): – Jeg skjønner ingen ting. Da jeg gikk i blokkene, var jeg sikker på at jeg skulle sette norsk rekord, sa Norges mann på langhekken etter at EM brått var over. Florø-gutten var så langt unna 49,95 at han var helt uforstående. Med 51,23 var EM-eventyret over før det hadde kommet ordentlig i gang.

— Alt stemte bra. Jeg har ingen forklaring på at det gikk så sakte, sa fjorårets komét i norsk friidrett. Da sto Kjerpeset med kongepokalen og norsk rekord etter at sesongen var over. I år har han slitt med en betennelse i foten, men trodde likevel det skulle gå bra.- Jeg har fått gjort alt det jeg skulle – selv om jeg har løpt en del på gress i stedet for bane.

Slutt etter NM

— Marerittet mitt var at jeg skulle få løpet ødelagt på en eller annen måte, men utførelsen var jo helt perfekt. Det er mildt sagt frustrerende at det ikke gikk fortere.

- Foten?

— Den er brukbar, men det gjør vondt. Den har hemmet meg i treningen og i alle løp. Likevel gikk jeg i blokkene for å sette pers, sier Kjerpeset, som stiller opp i NM neste helg. Også er med ambisjon om å sette norsk rekord! Deretter tar han pause til betennelsen er ute av foten. Om det tar to eller tre måneder vet han ikke.

Han vet bare at å drive friidrett på toppnivå krever at alle lemmer er friske.