— Jeg løper alltid for pers, og ingen ting hadde vært mer gledelig enn om jeg hadde klart det på hjemmebane. Det ville vært en drømmestart på sesongen, sier 23-åringen til BT foran lørdagens elitestevne i Florø.

Han var årets komet i norsk friidrett i 2013, da han ble første nordmann til å løpe 400 meter hekk under 50 blank.

Skader ødela fjoråret

Det skjedde i Gateshead, der han løp på 49,98. En uke senere forbedret han rekorden til 49,95 under världsungdomsspelen i Göteborg.

Han tok også kongepokalen i NM – som den første utøver fra Sogn og Fjordane på 36 år.

Så kom skadene, og 2014-sesongen ble ødelagt.

— Det eneste positive med sesongen i fjor var at jeg klarte å forsvare NM-tittelen min på Jessheim.

Så var det fint slutt.

En smertefull betennelse under foten tvang ham til å legge løpeskoene på hyllen de neste to-tre månedene.

Satser på fulltid

— Høsten ble brukt til grunntrening og rehabilitering av foten. Jeg begynte å løpe så smått rett før jul, og så har jeg trappet gradvis opp. Fra februar har jeg trent for fullt, og jeg kan vel si at jeg aldri har vært bedre forberedt til en sesong enn jeg er nå, sier florøværingen.

Han flyttet til Oslo for noen år siden for å starte på medisinstudier.

Nå har han tatt en pause i studiene for å satse som heltids friidrettsutøver.

— Klubben min (Florø Turn & IF, red.anm.) har steppet inn og gitt meg økonomi til å kunne drive profesjonelt. Da må jeg bare gripe den muligheten. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten, å kunne være idrettsutøver på full tid, vedgår han.

Formtopp til Florø

Mye av rehabiliteringsprosessen har foregått på Olympiatoppen.

— Jeg var vel der 9 ganger i uken på det meste i fjor høst, sier han.

Innendørs-sesongen ble droppet til fordel for å bygge seg opp til det som kan bli en travel og begivenhetsrik utendørsesong.

— Sidern februar har treningen gått kjempebra og jeg føler meg ekstremt godt forberedt. Jeg håper å prikke inn en stigende formkurve fra Florø, via Bislett Games 11. juni og til superligaen i lag-EM i Russland 20.-21. juni. Det blir tre stevner der jeg har lyst til å løpe fort, sier han.

Vil til VM i Kina

Fort må han også løpe om han skal komme med til VM i Beijing. Kravet er 49,50. Men Kjerpeset har et annet viktig mål som kommer før den tid: Student-VM i Sør-Korea 12.-18. juli.

— Medalje er et mål for meg der. Jeg vet at medaljene har gått høyt på 49-tallet i dette mesterskapet tidligere, så det er absolutt et realistisk mål.

- Hva med VM i Beijing?

— Det er så klart også et mål å komme dit. Men jeg må altså løpe et halvt sekund fortere enn jeg noen gang har gjort før. Det er tøft, men ikke umulig, mener han.

Har jobbet hardt

Trener Eystein Enoksen er ikke i tvil om at eleven har kapasitet til å nå sine mål for sesongen.

— Han har jobbet hardt og målrettet for å bli bra igjen, og er allerede i gang igjen på det nivået han var i 2013, sier han. Han viser til at eleven gjennomførte 300 m hekk i Tønsberg sist helg på tiden 36,30. — Det er et halvt sekund bak hans egen norgesrekord på distansen, men det var dårlige forhold med mye vind, så dette løpet var nok vel så bra som rekordløpet i 2013 - der forholdene var perfekte, sier Enoksen.

Han tror eleven må ha et løp eller to til før det løsner helt.

— Florø er en bra bane og det er absolutt mulig for ham å sette rekord der. Det kommer litt an på vær og føreforhold. Det bør helst være medvind på første langside om det skal gå skikkelig fort, sier Enoksen.