Usain Bolt gikk rett i bakken da han ble kjørt ned av Son Taos segway. Foto: Reuters

Kameramannen, som jobber for CCTV i Kina, stjal mye av showet da Usain Bolt i går sikret VM-gullet på 200-meteren i suveren stil.

Da jamaicaneren skulle ta seg en seiersrunde på nasjonalarenaen i Beijing, kjørte Song Tao opp på siden av Bolt med sin segway. Kameramannen var mer opptatt av å filme gullvinneren enn å styre kjøretøyet og var uheldig da han kjørte inn i en kant.

Song Tao mistet kontroll på segwayen og kræsjet inn i Bolt bakfra. Sprinteren ble kjørt overende og falt rett på baken.

Segway-ulykken stjal Bolt-showet

Det så ikke spesielt godt ut, men Bolt kom uskadet fra det hele – og friidrettsstjernen tok det med et smil etterpå.

— Han prøvde å drepe meg. Jeg visste ikke hva som skjedde, fleiper Bolt overfor BBC etter løpet, før han ble mer alvorlig.

Usain Bolt gikk rett i bakken da han ble kjørt ned av Son Taos segway. Foto: Reuters

– Det var skremmende da det skjedde. Jeg fikk et par småskrammer. Men ingenting alvorlig, ikke verre enn jeg har pådratt meg på trening, sier Bolt og ga uttrykk for at han ikke var sint på kameramannen.Den smått bisarre hendelsen preger sportssidene i nesten alle verdens aviser fredag, og kameramannen er blitt kjendis over natta.

Song Tao forteller overfor den svenske avisen Expressen at han er glad nå, men at han lenge fryktet sammenstøtet med superstjernen ville koste ham jobben.

— Jeg var virkelig presset i går. Og sjefene ville ikke gi et tydelig svar om hva som ville skje. Men i morges gikk jeg beskjed fra ledelsen og nå føles det bra. Nå er jeg bare redd for at noen fra Usain Boltsteam, en jurist eller noe, skal gjøre noe, sier Song Tao.

- Er du redd for at Bolt skal saksøke deg?

— Ja.

Ga armbånd til Bolt

I dag mottok Bolt det synlige beviset på 200-metertriumfen, hans andre gullmedalje i årets VM. Da var også Song Tao til stede og tilbake på jobb. Dermed fikk kineseren anledning til å be Bolt om unnskyldningen. Samtidig ga Song Tao sprinteren et armbånd i gave.

– Det viktigste er at han ikke ble skadet. Jeg har det bra og er klar for å jobbe igjen, sier Tao til The Guardian.

Segway-ulykken var ikke det eneste dramatiske som skjeddet etter Bolts triumf.En tilskuere kom seg inn på løpedekket og forsøkte å stjele en selfie med Bolt, men ble stoppet. I tillegg forsøkte en vakt å stikke av med skoene til Bolt da jamaicaneren ble kjørt ned segway-kameramannen. Vakten ble riktignok stoppet av en annen vakt og lagt i bakken.

Se den absurde kræsjen her: