BEIJING (Aftenposten.no) – Jeg tror fortsatt at jeg er i stand til å sette verdensrekorder, og jeg blir pushet av de andre løperne hele tiden. De kan hjelpe meg til å greie ett av mine mål, å løpe under 19 sekunder, sa Usain Bolt da han kom på pressekonferanse – glad for at han ikke hadde blitt skadet da en overivrig kameramann kjørte på ham med segway mens Bolt mottok kinesernes hyllest.

På pressekonferansen avslørte Justin Gatlin og Bolt sine finaleplaner – som viste seg å være helt like: Komme ut av svingen først og sette den andre under press. Bolt lyktes – Gatlin mislyktes. Akkurat som på 100 meteren.

– Jeg visste at hvis jeg ledet ved 150 meter, så ville jeg vinne, sa Bolt.

Usikkert etter OL i Rio

Publikum får se Bolt og Gatlin igjen enda en gang. Søndag er det 4x100 meter stafett – en øvelse som fra 1920 til 1987 tilhørte USA, som vant 15 av 16 internasjonale konkurranser. Nå er verden annerledes, og Jamaica – med Bolt – har vunnet de tre siste i VM og de to siste i OL. Som 21-åring var Bolt også med på et sølv i VM i Osaka 2007. – Stafetten blir tøff, men jeg tror Gatlin har trøtte ben nå, fleipet Bolt, som er godvenn med Gatlin og derfor bare kalte ham "old man" før 200-finalen. Der ble Gatlin (33) den eldste noen gang på pallen. Bolt skal ikke bare dit i fremtiden, han skal også ta rekorder.

– Nøkkelen er å holde seg skadefri. Gjør jeg det, er rekordene innen rekkevidde, og jeg drømmer spesielt om 18-tallet ettersom 200 meter er min favorittdistanse.

– Løper du i VM 2017 også?

– Det kommer an på hvordan kroppen er og hvordan mitt fokus er.

OL og VM i Beijing, OL og VM i London?

Usain Bolt er ønsket.