Justin Gatlin, som to ganger har blitt utestengt på grunn av doping, har nærmest blitt stemplet som ”den onde” og Usain Bolt som ”den gode” i forkant av VM i friidrett.

Den amerikanske sprinteren har vært verdens beste i hele år, men søndag måtte han se seg slått av Usain Bolt – med ett hundredels sekund på nasjonalarenaen i Beijin.

GULL OG SØLV: Justin Gatlin fortviler etter at han tapte VM-gullet til Usain Bolt (t.h) på oppløpet. Foto: Reuters

– Han reddet tittelen, han reddet sitt rykte – og han kan til og med ha reddet sporten, sa BBCs kommentator Steve Cram da Usain Bolt løp over målstreken først på 100-meteren søndag.

På pressekonferansen etter 100-meteren ble Gatlin spurt om hva han synes om at Bolt-gullet utropes til «en seier for friidretten».

– Jeg er takknemlig, svarte Gatlin da, uten å egentlig gi et godt svar.

Agenten: Derfor boikotter Gatlin britisk presse

Men det er denne typen rapportering som nå har fått Gatlin til å føle at nok er nok. Via sin agent forteller 100 meter-løperen The Guardian at han nå kommer til å boikotte britisk presse.

– Justin føler i likhet med meg at britiske medier og journalister har vært ekstremt uvennlige, og det har ikke blitt sagt noe positivt om ham på lenge. Hver karakterisering har utelukkende handlet om doping og kritikk av ham, sier Gatlins agent Renaldo Nehemiah til The Guardian.

– Så, for å opprettholde sin egen verdighet og selvrespekt, føler han at det er best ikke å snakke med dem. Det er veldig uheldig, men han har blitt såret enormt mye av disse angrepene. Og som mennesker burde vi være bedre enn det. BBC, spesielt, burde kune rapportere uten at forutinntatte synspunkter skinner igjennom, sier agenten.

Gatlin har to ganger blitt utestengt på grunn av doping. Først i 2002 for amfetamin-bruk, og så i 2006 etter at han testet positivt for testosteron.

BBC har foreløpig ikke uttalt seg om boikotten.