BEIJING (Aftenposten.no): — Et perfekt løp ville ha vært 5/100 raskere, fastslo Isabelle Pedersen som var én plass unna finalen.

— Det var kjipt at det ble niendeplass, men jeg er likevel kjempefornøyd. På den veien vi har kommet var dette kjempedeilig, og egentlig er jeg ikke så skuffet – selv om jeg vet at jeg på en enda bedre dagen hadde angrepet hekkene enda bedre, sier en oppglødd Pedersen etter korthekksemifinaler som ble meget hendelsesrike.

Med 12,86 og ny pers i 0,3 sekundmeter motvind (hadde 12,88 fra NM i Haugesund i pluss 1,8) i første heat sørget Isabelle Pedersen for å bli beste norske deltager i friidretts-VM. Men med fjerdeplass i heatet ante hun lite om at hun skulle nesten skulle havne i finalen.

Fall og disking

Semifinalene besto av tre heat, og de to beste i hvert heat gikk automatisk videre. De to siste skulle videre på tid.

I Isabelles heat brøt både Dawn Harper Nelson fra USA og Beate Schrott fra Østerrike som begge hadde bedre persen. Ja, alle hadde bedre perser enn 23-åringen fra BUL.

I neste heat ble en av favorittene, Kendra Harrison, USA, disket for tyvstart, mens Ekatarina Galitskaja fra Russland kom ut av rytmen, løp utenfor de siste hekkene og ble disket.

Beste utenfor finalen

Men nummer tre i heat 2, Noemi Zbären fra Sveits, hadde 12,81. Dermed var det klart at Isabelle allerede var ute før det siste heatet. Hun hadde allerede syv løpere foran seg – og ville få to til.

I siste heat fikk for øvrig tredje beste løper 12,88, hvilket betød at Isabelle var den beste løperen som ikke gikk til finalen.

For en inspirasjon for 23-åringen, som i oktober drar til USA for å sette enda mer fart på karrieren!

Gleder seg til «profflivet»

— Dette er bare begynnelsen. Jeg gleder meg til fortsettelsen – til oppfølgingen jeg kommer til å få i USA med et skikkelig regime rundt meg og muligheter til å få behandling på bena hver dag. Det betyr at jeg kan stille hundre prosent til hver eneste økt.

— Er OL-finale neste år et realistisk mål?

— Det er det for tidlig å snakke om. Mye kan skje. Jeg har hatt noen enorme år som junior. Den eneste gangen jeg ikke var i finalen var da jeg var 16 år. Det hadde vært vanvittig gøy hvis jeg også kunne komme til en seniorfinale, sier det verbale fyrverkeriet, som også har norgesrekorden til Christina Vukicevic på 12,74 som et mål.

— Den håper jeg å ta om kort tid.

Ville blitt seks i finalen

Hvis man liker å leke med tall, kan man si at Isabelle Pedersen ville blitt nummer seks i finalen. Jamaicanske Danielle Williams (22) vant på 12,57, foran Cindy Roleder (26) fra Tyskland på 12,59 og Alina Talay (26) fra Italia på 12,66. De tre dårligste jentene fikk tider fra 12,95 til 13,06. Den siste tiden tilhørte verdenslederen, Sharika Nelvis (25) fra USA, som har løpt på 12,34 i år. Hun mistet rytmen på den siste hekken og ga opp. I det hele tatt ble korthekken en nedtur for USA, som hadde de fem beste løperne på statistikken, men ble uten medalje.