BEIJING (Aftenposten.no): – Planen er bare å holde konsentrasjonen og løpe avslappet. Så håper jeg å se et lavt 22-tall på nytt, sa den nederlandske jenta etter å ha imponert voldsomt i semifinalen. Hun hadde stålkontroll hele veien og bedrev nærmest litt husmorgymnastikk de siste 50 meterne. Med 22,36 fikk hun bare femte beste tid, men ingen anstrengte seg mindre.

"Det har vært en tøff beslutning for meg. Men det føles godt. Jeg ser frem til VM og OL", skrev Schippers på Twitter i juni. Så lang tid gikk det før hun bestemte seg for å droppe en annen øvelse hun er glad i, syvkampen. Etter å ha tatt to sprintgull under EM i Zürich i fjor, annonserte nemlig 23-åringen at hun skulle tilbake til mangekampen.

En europeisk helt

Det spørs om vi får se Schippers i syvkamp noe mer. Etter å ha tatt sølv på 100 meter etter suverene Shelly-Ann Fracer-Pryce, kan det bli gull på den flyvende hollender når finalen på 200 meter løpes fredag klokken 15.00 norsk tid.

TIL FINALE: Dafne Schippers foran Sherone Simpson (Jamaica) og Marie-Josee Ta Lou (Elfenbenskysten) i semifinalen. Foto: NTB scanpix

Raske nederlendere er ikke noe nytt. Nelli Cooman var i toppen i mange år på 1980-tallet, og for dem som husker enda lenger tilbake var Fanny Blankers Koen en legende. Hun tok fire OL-gull i London i 1948 og også fem EM-gull – to av dem i Oslo i 1946. Nå kalles Schippers den nye Blankers-Koen.Europeiske friidrettsledere gnir seg i hendene. De har lenge savnet en vesteuropeisk jente i sprinttoppen. Ikke siden Katrin Krabbe vant 200 meter i VM 1991 har det skjedd.

Så ble tyskeren tatt i doping.