Denne helgen skulle de beste norske utøverne ha vært samlet på Steinkjer. Men svært mange velger heller å delta i utlandet.

— Det er ikke helt heldig. For fremtiden bør vi bli enige om at alle de beste skal delta i NM. Nå har vi så mange gode utøvere at vi kan lage gode felt, sier Nilsen.

Men NFIF har ting å endre på før innendørs-NM får større status. Eliteutøverne har kontraktfestet at de skal stille opp i NM utendørs. Innendørs står alle fritt. Og heller ikke alle satser innendørs. For eksempel foretrekker brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen å trene i Sør-Afrika på denne tiden.

— Vi ønsker å støtte opp om dem som påtar seg å arrangere mesterskap. De fortjener å få de beste utøverne til start, så dette er noe vi må sette oss ned og diskutere, sier Nilsen.

Konkurranseplanen godkjent

Flere norske utøvere har levert gode resultater innendørs i vinter. Blant dem er Thomas Roth, som er tredje best i Europa, med 1.47,26 på 800 meter. Han velger Gent fremfor Steinkjer, men det har trener Hans Jørgen Borgen en god forklaring på.

— Jeg ønsker også at de beste skal delta i NM, men Thomas har fått konkurranseplanen sin godkjent av forbundet for lenge siden. Og for Thomas gir det nok bedre utbytte å løpe i Gent.

Også Jaysuma Saidy Ndure, Ezinne Okparaebo og Isabelle Pedersen valgte Gent fremfor Steinkjer, mens Sondre Norstad Moen og Sindre Buraas har gateløp i Nederland på programmet.

Men utøvere som Karsten Warholm, Line Kloster, Hedda Hynne og hjemmehåpet Roald Frøskeland greier kanskje å lage stemning i Steinkjer?