Han er enda ikke blitt 15 år, men valgte likevel å melde seg på i seniorklassen under kretsmesterskapet innendørs i Haugesund. Primært skulle han løpe 800 meter, en distanse han vant med 1.57,90. Det etter at han faktisk ikke hadde hørt startskuddet og ble stående igjen i starten.

Etter at han hadde løpt 800 meter, valgte han også å stille til start på 3000 meter, en distanse unggutten aldri har løpt i en konkurranse.

Sterk avslutning

Og etter en meget sterk avslutning vant han også kretsmesterskapet i seniorklassen på denne distansen. Tiden 8.36,61 er rett og slett imponerende av den unge lovende Jakob Ingebrigtsen. Til alt overmål løp han distansen på joggesko, for å spare beinene sine i de krappe svingene.

I morges reiste brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen til Sør-Afrika på treningsleir i høyden. Om en ukes tid følger også lillebror Jakob etter, hvor han reiser sammen med sine eldre brødre ned til Stellenbosh, en plass i nærheten av Cape Town. Her skal han trene sammen med dem i lavlandet et par uker.

Gleder seg til utendørssesongen

Etter flere gode løp innendørs er det ikke fritt for at Jakob selv gleder seg til utendørssesongen.

— Jeg har hatt veldig stor framgang i vinter og tidene jeg har oppnådd både på 800 meter og nå på 3000 meter gjør at jeg ser veldig optimistisk fram mot banesesongen, sier han.