Rosenborg-Helsingborg: Her følger du kampen direkte kl. 18!

— Stilen blir "rosenborgsk" som den alltid har vært, den. Men slik spillermateriellet er per i dag, ønsker vi å utvikle 4-4-2-formasjonen videre, sier Henriksen til Adresseavisen.

For med seirene over Valencia i bakhodet, og 4-4-2-trener Erik Hamrén som arvtaker i juni, ser ikke RBKs nye hovedtrener noen grunn til å gå tilbake til oppskriften RBK hadde voldsom sukses med en årrekke - og som ble et eksempel svært mange andre klubber tok RBK etter.

— Det blir litt annerledes enn det har vært, ettersom vi vil bruke to spisser. Men prinsippene blir mye av det samme, forklarer han, og trekker fram uttrykk som "å skape flest mulig rom i motstanderens forsvar", "å ha mange, riktige bevegelser rundt ballfører", og dermed gi "mange strenger å spille på i angrep".

Les også: Møter "Helsingborg U" i dag.

Voldsomt lojal

Det er mellom et møte og den timelange rekreasjonsjoggeturen han gjennomfører minst annenhver dag, Rosenborgs nye hovedtrener tar imot Adresseavisen på spillerhotellet på Gran Canaria.

Treneren stiller i sedvanlig svart og hvitt, og innrømmer han er stolt over å ha blitt vist tilliten til jobben.

Samtidig bedyrer han at det ikke blir noe nederlag å steppe til side når Erik Hamrén er på plass 1. juni.

Og det er ikke vanskelig å tro ham på det. For selv lojaliteten til RBK-emblemet stikker svært dypt hos den tidligere jernbacken.

— Jeg var stolt hver gang jeg løp ut med logoen på brystet som aktiv, jeg var stolt da jeg fikk være med Bjørn Hansen som trener for junior og 2.-divisjonslaget for noen år tilbake, stolt da jeg ble assistenttrener, og også nå.

— Derfor blir det ikke vanskelig å være stolt etter at Hamrén er kommet inn som hovedtrener, heller, sier han.

I garderoben først

Da er planen at Henriksen igjen blir assistent. Men først har han planer på egen hånd. Gran Canaria-oppholdet anser han for rene treningsuker å være.

Han vil derfor rotere en del på laget i de to kampene som venter, og forberede spillerne på to tøffe treningsperioder. Først fra neste uke av og til laget reiser til La Manga og to kamper i februar, deretter før seriestart.

I tillegg har han innført nye regler etter treningene.

Henriksen mener det har vært et problem at hovedtreneren har stoppet og pratet med mediene og andre før han har vært i garderoben hos spillerne.

— Min rolle er å holde fokus på laget. Etter trening er det behov for å gi tilbakemeldinger, og være med spillerne. Derfor kommer jeg til å gå i garderoben først, deretter ut til de som venter, sier han.

Helsingborg i dag

Og i dag starter alvoret. For etter å ha vært midlertidig løsning etter Tørum-sparkingen, tar Trond Henriksen virkelig fatt på oppgaven som hovedtrener når RBK møter Helsingborg til årets første kamp i kveld.

- Er årets RBK-lag godt nok til å vinne serien?

— Jeg vil ikke diskutere hvorvidt vi kan ta gull eller ikke. Men vi har vist at vi kan vinne kamper i Mesterligaen, og da er vi i stand til å vinne de fleste kampene i eliteserien, også.

- Det spekuleres i framtiden til både Koné og Iversen. Hvor viktig blir det å beholde disse med tanke på 4-4-2?

— Jeg ønsker å beholde de vi har her, for å ha et best mulig lag, svarer Henriksen.

Tygger litt på det, ser framover, og sier:

— Klarer jeg å lede dette laget til å bli best mulig trent, best mulig organisert, og selvfølgelig best mulig når det gjelder resultater . . . Da er det ikke noe problem å steppe tilbake i juni.

Rosenborg-Helsingborg: Her følger du kampen direkte kl. 18!