Erik Hamrén tar ikke med seg familien til Trondheim når han tar over som RBK-trener 1. juni. Verken det eller at han blir den sjette treneren på fem år ser han på som noe problem.

-.Familien vil bli igjen i Göteborg, sier Hamrén til Adresseavisen.

Fokuserer ikke på problemer

Dermed fortsetter han som i dag. Etter to år hvor hele familien bodde i Aalborg, ønsket døtrene å fortsette skolegangen i Sverige. Når Hamrén overtar som RBK-trener er hans eldste datter ferdig på skolen, mens den yngste med sine 14 år vil fortsette skolegangen hjemme i Göteborg.

-.Det er selvfølgelig ikke optimalt for oss som familie, men vi ser hverandre så mye vi klarer. Har jeg en fridag reiser jeg hjem, og i helgene kan dem komme til meg. Det er et valg vi har tatt. For oss er det ikke et problem så lenge vi ikke fokuserer på at det er et problem, sier Hamrén.

Og det er nettopp fokuset på muligheter, og at ingenting er umulig, som er hans drivkraft som trener også. Derfor trigget Rosenborg-jobben ekstra når han fikk forespørselen.

-.Rosenborg har vist at alt er mulig, og min filosofi er at alt er mulig i fotball. På mange måter er klubben et forbilde for mange andre klubber. Klarer RBK, klarer også vi har vært en setning jeg ofte har brukt, sier han.

— Ikke unaturlig

Han blir den sjette treneren siden Åge Hareide sluttet høsten 2003. Men det bekymrer han ikke ett sekund, og ser det heller ikke som helt unaturlig.

-.Det blir ofte slik i klubber som har hatt én trener i mange år. Arsenal etter George Graham og før Arsène Wenger, Auxerre etter Guy Roux og IFK Göteborg etter Roger Gustafsson. Selv har jeg opplevd det både i Örgryte og Aalborg. I begge klubber var det stor omsetning på trenere. Men jeg ble i Örgryte i 5,5 år, og til sommeren har jeg vært 4,5 år i Aalborg. For meg er ikke det unaturlig i hele tatt, sier Hamrén.

Hans kontrakt med Rosenborg går ut 2010, og han legger ikke skjul på at han håper han blir kontraktstiden ut.

-.Jeg tror på kontinuitet. Spesielt nå som det er mindre kontinuitet på spillersiden er det viktig at den ivaretas på ledersiden. Jeg vil bli så lenge jeg kan, men det avhenger selvsagt av at vi fungerer bra sammen som et team, og ikke minst hva slags resultater vi kan få til, sier han.

I går startet han og Aalborg oppkjøringen til siste halvdel av sesongen. Men allerede neste helg kommer han til Trondheim.

-.Det blir fint å hilse på alle de jeg skal jobbe med. Jeg skal se RBK mot Bodø/Glimt, sier han.