Etter lange og harde forhandlingsrunder så det ut til at RBK-overgangen skulle glippe for keepertalentet. Han har helt siden Odd-nedrykket vært klar på at han ville forlate klubben, og at det sto mellom Vålerenga og Rosenborg.

VIF trakk seg fra budrundene da de mente at Odd krevde fantasisummer for 23-åringen. Løpet lå åpent for RBK, som fikk blankt avslag på sitt første bud på ni millioner kroner. Til slutt ble imidlertid klubbene enige, og 2. januar dro Jarstein til Trondheim.

— Det er fint å være i gang. Det tok sin tid, og det så mørkt ut en stund, men jeg er glad det ble Rosenborg, sier han til Adresseavisen.

Rett i sykesengen

Skjønt, det har ikke gått helt på skinner for landslagets reservekeeper etter ankomsten. Torsdag måtte han avslutte treningen for tidlig på grunn av sykdom. Og heller ikke fredag var han frisk nok til å trene med sine nye lagkamerater. Men til tross for at han er nedsyltet i forkjølelse en heller kjølig nyttårsaften, er han tydelig på at han ikke er kommet til Rosenborg for å ligge på latsiden.

— Jeg har lyst til å vinne noe. Det er derfor jeg har kommet hit. Jeg har alltid kjempet i bånn med Odd, sier han, før han forteller at Trondheim nok ikke blir endestasjonen.

- Jeg vil ut i den store verden etter hvert, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Rosenborg har et stort navn i Europa, og jeg har mulighet til å spille europacup allerede i februar. Det er en veldig profesjonell klubb som alltid kjemper i toppen. Jeg tror dette er et perfekt sted å være, sier Jarstein.

- VIF spennende

Og årets sesong blir ingen kopi av fjorårets femteplass, skal vi tro nyervervelsen.

— Jeg håper vi vil være med å kjempe om gull. Det blir tøft og jevnt, og det er vel tre-fire klubber til som vil være i toppen.

- Hvem da?

— Det blir spennende med VIF, de har et bra lag. Brann og Lillestrøm, og kanskje Viking.

- Hva med Stabæk?

— De er skumle fremover på banen.

- Hvem blir nøkkelspillerne for at RBK skal kjempe om gullet?

- Jeg tror vi er avhengige av en god Steffen Iversen i form. Det er en lang sesong, og vi må passe på at vi ikke blir slitne for tidlig, for vi starter med europacup allerede i februar.

Bor på hotell

Men det er ikke bare klubbskiftet som er nytt for Jarstein. Nå bor han også borte fra hjemplassen for første gang.

— Det var trist å ta farvel med familie og venner, men dette er riktig valg for meg, sier Jarstein, som foreløpig bor på hotell.

— Men det er jeg vant til. Jeg skal kjøpe leilighet etter at vi kommer tilbake fra Gran Canaria, men alt har gått så fort at jeg ikke har fått ordnet med sånne ting, sier han.