– Lars er en meget god keeper, og en fin type. Men slik situasjonen ble, var dette til det beste for begge parter. Et godt salg, er assisterende sportsdirektør Erik Hoftuns kommentar til overgangen.

Og mener med det at det ville blitt mildt sagt utfordrende å hatt både Hirschfeld og nykommer Rune Jarstein i stallen samtidig, at RBK har brukt 11 millioner på Jarstein, og at Hirschfeld hadde under ett år igjen av kontrakten med klubben.

Og uten at Hoftun vil snakke penger, inngår antakelig selve overgangssummen også i Hoftuns uttalelse. Det er i rumenske medier spekulert i en sum på om lag ni millioner kroner. Om seks måneder ville Hirschfeld kunne diskutert med andre klubber fritt, og forlatt RBK gratis til høsten.

– Vi fikk en bra sum penger, er Hoftuns kommentar videre.

Rosenborg får 1,3 millioner euro for keeperen, i tillegg til en videresalgskontrakt, bekrefter klubbens hjemmeside.

Det betyr at Hirschfeld gir godt over 10 millioner kroner i RBK-kassa selv med bare ett år igjen av kontrakten.

Overgangen kommer uansett ikke som noen stor overraskelse: Helt siden Rune Jarstein ble linket til RBK tidlig i desember har det vært skrevet at Hirschfeld var på vei bort fra klubben.

Clujs interesse for Hirschfeld er blitt spekulert i en stund. Allerede på torsdag meldte Adresseavisen at Hirschfeld var ønsket i Cluj. Tidligere denne uken meldte ntb at Hirchfeld allerede hadde skrevet under for klubben, men nylig avkreftet den rumenske agenten som tar seg av de fleste overgangene for klubben at partene enige om en avtale.

Avtalen ble undertegnet i dag. Dermed slutter Hirschfeld seg til den transylvanske klubben, som allerede har sikret seg Mikael Dorsin. Keeperen får, i følge den rumenske avisen City News, 2,3 millioner i året for å vokte buret for den hardtsatsende klubben.