Myggen aktuell mot Odd

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> 37-åringen ligger bedre an enn forventet.</p>

Publisert:

Myggen 090 Foto: Håvard Karlsen

Myggen 018 Foto: Håvard Karlsen

  • Kjetil Samuelsen
  • Håvard Karlsen
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Myggen har stort sett trent alternativ siden sesongoppkjøringen startet i begynnelsen av januar, men i dag gjennomførte Start-legenden sin første fulle økt siden oktober.

— Det var en kjempeutløsning å få være med, og dette gir meg masse gratis energi. Det er på en måte det her man trener for, og dette viser at all hardtreningen har lønt seg , sier Myggen til fvn.no.

- Tilvekst til laget

Knut Tørum prøvde å overtale Erik Mykland til å ta nok en sesong samme dagen som han ble presentert som ny Start-trener 11. desember. Etter dagens økt var han et eneste langt smil.

- Det er kjempeflott å ha ham tilbake. Myggen er en god fotballspiller. Han er kreativ, og har det lille ekstra. Allerede nå ser vi at han blir en tilvekst til laget, sier Start-trener Knut Tørum, og legger til.

— Han er en enorm ressurs, og man merker at han er tilbake både på nivået på spillet, humøret på laget, og ikke minst på Erik selv. Han smiler fra øre til øre.

Kan bli klar mot Odd

Målet for Start har vært å få Ole Martin Årst og Erik Mykland kampklare til treningsleieren på La Manga 21. februar – 7. mars. Nå kan sistnevntes retur skje raskere enn klubben hadde håpet.

- Erik kan bli klar til treningskampen mot Odd i neste uke i beste fall. Da får han en kamp før La Manga, og det er bedre enn forventet, sier Tørum.

- Starts fysioterapeut Gunnvor Halmøy mener kampen kommer for tidlig, men du er åpen for å ha med Myggen allerede mot Odd?

— Jeg ser ikke bort fra det, sier Tørum.

- Reddet helgen min

Starts sportsdirektør Svein Mathisen er blant Myggens største fans. Etter dagens trening i Sørlandshallen, hadde han vanskeligheter med å sette ord på hva han følte når han så Myggen på banen igjen.

— Når jeg så Erik spille som han gjorde i dag, så reddet det helgen min. Det er så utrolig gøy å se hvordan han inspirerer de andre spillerne. Hvis ikke dette blir gøy, så vet ikke jeg: Det er årets bonus dersom vi klarer å få Myggen helt klar igjen, forklarer Mathisen.

Kleiven ute

Morgendagens kamp mot Vålerenga kommer uansett for tidlig for Myggen. Start må også klare seg uten skadde Jesper Mathisen, Ole Martin Årst (trener alternativt) og Rolf Daniel Vikstøl (kyssesyken). Christer Kleiven blir heller ikke med på turen. Han fikk seg en spark i ankelen på trening denne uken, og har fått seg en infeksjon i leddkapselen.

— Men det går veldig bra med ham nå, sier Halmøy om venstrebacken som sto over brorparten av dagens økt.

Bernt Hulsker har blitt utelatt fra de to første treningskampene, men er aktuell til kampen mot VIF, bekrefter Tørum.

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Hunter Freeman, Avni Pepa, Bård Borgersen, Branislav Milicevic - Cristian Bolanos, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen - Geir Ludvig Fevang - Aram Khalili.

Publisert:

Les også

  1. Snart tilbake for fullt

  2. Fornøyd med stallen

  3. Myggen kampklar til La Manga

  4. - Håper på Myggen-effekt

  5. - Viktige avklaringer

  6. Årets julegave i boks for Start

svp://91141?view=ap
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien