Årets julegave i boks for Start

<p>Erik Mykland (37) signerte ettårskontrakt med Start.</p>

Publisert:

Myggen 002

Myggen 002

 • 100% Sport
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Klokken 15.03 satte Mykland signaturen sin på kontrakten med Start, og blir dermed med laget til eliteseriecomebacket.

— Det som først og fremst gjorde mersmak var fotballmiljøet i Start. Samtidig signaliserte Svein Mathisen og Knut Tørum at de ville ha med meg videre. Da var det et enkelt valg, sier Myggen.

¨-Utrolig gøy. Vi så hva Erik preserte av og på banen forrige sesong. Vi er utrolig glad for at Erik signerte denne kontrakten, sier administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland.

Erik Mykland sier følgende om sin videre karriere.

— Det er en ettårskontrakt. Jeg håper selvsagt å være en del av fotballmiljøet lengre enn det, men i utgangspunktet skal jeg spille fotball i ett år til, sier Myggen.

32 minutter i 2008

Erik Mykland sjokkerte fotball-Norge da han annonserte sitt comeback i Start-trøya på en pressekonferanse på Sør Arena i juli.

37-åringen – som hadde lagt opp fire år tidligere – signerte etter hvert en kontrakt som strakk seg ut denne sesongen med klubben, og fikk sin første Start-kamp på 12 år da han spilte 32 minutter mot Sandnes Ulf 5. oktober.

21. oktober gjennomførte han en vellykket operasjon av akillesen ved Volvat medisinske senter, en skade han hadde slitt med store deler av opptreningsperioden med Start denne sesongen. Myggen er nå smertefri, og i full trening igjen.

Tørum-prat

På torsdag ble Knut Tørum presentert som ny Start-trener . Bare timer etter å ha signert kontrakten tok han kontakt med Erik Mykland og gjorde første forsøket på å overtale ham til videre Start-spill.

— Jeg er overbevist om at Erik vil holde bra eliteserienivå dersom han blir frisk, sa Tørum til Fædrelandsvennen i forrige uke.

På dagens pressekonferanse strålte Starts nybakte hovedtrener. Lørdag sikret klubben seg Bård Borgersen i tre nye år. I dag ble Myggen klar.

— Dersom kroppen til Erik holder, så får vi stor nytte for fotballferdighetene hans neste sesong. Han har veldig godt blikk for spillet, og er en tilrettelegger som gjør de andre gode, sier Tørum.

Knut Tørum starter som Start-trener 1. januar 2009.

Publisert:

Les også

 1. - Viktige avklaringer

 2. - Tørum er dyktig

 3. - Viktigst at de fikk førstevalget

 4. Håper på Myggen i julegave

 5. Myggen blir forfatter

 6. Myggen trener igjen

 7. Vellykket Myggen-operasjon

 8. Motivert av Myggen

 9. - Jeg fikk gåsehud

 10. - Fotball er det jeg elsker over alt på jord

 11. Her trener Myggen med Start

 12. Myggen får Start-kontrakt

 13. Festfotball i Myggen-comeback

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
 1. Eliteserien