Høyrebacken Hunter Freeman og kantspilleren Christiano Bolanos er de to eneste forsterkningene til årets Start-stall, som teller 22 spillere i og med at Ygor ble leid ut til Portugueasa denne uken. Tørum har også åpnet for å ta opp noen av klubbens unge spillere. Uansett så mener 37-åringen at mannskapet ser bra ut med tanke på eliteseriecomebacket.

– Vi har en spennende stall, med både erfaring og ungt pågangsmot, men er litt for avhengige av at alle er friske og raske. Men når alle er det, skal vi klare å sende et veldig godt lag på banen, sier Tørum.

Tynt uten Årst

Som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet, vil situasjonen rundt Erik Mykland og Ole Martin Årst avgjøre om Start må ut og handle.

– Vi må ha litt is i magen. Hvis vi ikke kan bruke de to, vil det se annerledes ut, sier Tørum.

På midtbanen har Start bra dekning, da både Geir Ludvig Fevang, Solomon Owello, Christer Kleiven og Leif Otto Paulsen kan bekle den sentrale posisjonen – ved siden av Myggen. På spissplassen har imidlertid Start kun Bernt Hulsker og Aram Khalili friske. Derfor er det spesielt viktig å få Årst kampklar fort, mener Tørum.

– Ja, det ser litt tynt ut på spissplassen dersom Ole Martin ikke blir klar, sier han.

– Blir ikke han klar, så er en ny spiss noe vi prioriterer. Og gode spisser er ofte dyre, så vi må avvente litt.

Med ball denne uken

Start hadde i går sin tredje treningsdag for året. Erik Mykland trener i likhet med Årst fortsatt alternativt. I går hadde 37-åringen en kondisjonsøkt sammen med Starts fysioterapeut Gunnvor Halmøy mens resten av laget spilte fotball. Myggen uttalte at han håper å trene med ball i løpet av få uker. Årst skal testes med ball allerede denne uken.

– Ole Martin kan sannsynligvis trikse litt med ballen. Og vi kommer til å trappe det opp etter hvert. Vi må ha en viss progresjon. Uansett så blir det spennende å se hvordan han responderer på balløktene, sier Tørum.

Før Start reiser til La Manga 21. februar må klubben ha gjort seg opp en formening om Årst rekker seriestarten, mener Tørum.

– Jeg føler det er viktig å få en avklaring allerede da, sier han.

Formasjon

Den nye Start-treneren har også tenkt mye på formasjon den siste tiden. I Stabæk brukte han 4-4-1-1, i Moss 4-2-3-1, og i Rosenborg 4-3-3. – Jeg har lyst til å spille 4-3-3, men det avhenger av at vi har raske og driblesterke spillere som kan komme seg rundt og slå innlegg eller skjære inn og skyte. Pr. i dag så har vi bare et par som kan bekle den rollen. I 4-3-3 må man også ha en balansespiller på midtbanen som dekker store områder foran midtstopperne. Vi må se om noen passer i den rollen, sier Tørum.

PS! Start serieåpner borte mot Strømsgodset 15. mars. Det norske overgangsvinduet er åpent fra 8. januar til 31. mars.