ALFHEIM: Sist tsjekkeren scoret var i 80. spilleminutt i 2-0-seieren hjemme mot FK Haugesund 28. juni.

Siden da har han tuslet målløs av banen i syv eliteseriekamper og det har dermed gått ti timer og 40 minutter siden sist nettkjenning.

– Er det bare syv kamper siden, spørs Ondrasek før han legger til.

– Det føles ut som en evighet siden. Det er veldig frustrerende. Jeg har lyst til å hjelpe laget og dette er livet mitt, å score mål, så det er ikke lett for min del, sier Zdenek Ondrasek til iTromsø.

– Ketchupeffekten

Bård Flovik håper og tror på en ketchupeffekt for spissen, som står med syv nettkjenninger så langt i år.

– Jeg er lei meg på Zdenek sine vegne. Han jobber knallhardt på trening og i kamp og har så utrolig lyst til å bidra for laget med scoringer. Zdenek er en flott fyr med solide holdninger, som ønsker å bidra med mål for sin egen del, men ikke minst for laget, så jeg både håper og tror det snart vi løsne for han, sier Flovik.

Han mener man også må se på jobben tsjekkeren gjør for sine lagkamerater.

– Han binder opp og skaper utrolig mye for de andre. Jeg unner han virkelig scoring snart.

– Få sjanser

Ondrasek mener han burde ha gjort det bedre.

– Jeg har vel hatt omtrent én sjanse i hver kamp. Hvorfor jeg ikke scorer, vet jeg ikke. Av og til blir jeg veldig alene i boksen, så jeg trenger hjelp av lagkameratene mine. Det var flott at Magnus (Andersen) scoret nå, men kanskje han kan bidra med litt målgivende til meg nå, sier Ondrasek.

Andersen er nå oppe i syv mål og er delt toppscorer med Ondrasek.

– Jeg er glad for å bidra. Jeg har satt meg ett mål som jeg ikke ønsker å gå ut med ennå. Men jeg har ikke nådd det ennå, såpass kan jeg si. Heldigvis er det en del kamper igjen. Kanskje jeg blir toppscoreren vår til slutt, det hadde vært moro, sier øksfjordingen.