TROMSØ (adressa.no): -Jeg kan ikke huske sist gang vi hadde ei vanlig treningsøkt, sier Jonas Svensson med et smil til Adresseavisen etter kampen mot Tromsø.

Rosenborg slet seg til ett poeng i et oppgjør hvor vertene hadde kommandoen i store deler av kampen. Pål André Helland hadde mulighet til å sikre tre poeng like før full tid, men misbrukte straffesparket.

Dermed endte kampen 1-1. ## Skader og sykdom

— Begynner det å tære på litt?

— Man kan kanskje konkludere med det etter denne kampen. Det var den siste dråpen av sitronen. Folk er skadet og småsyke. Vi håpet å dra hit og ta tre poeng, og så ta noen dager fri etter hvert. Vi gjennomførte en forferdelig dårlig førsteomgang, men reiste oss etter pause, sier Svensson, som nå ser frem til to uker med kampfri.

Det har gått i ett for Rosenborg, med to kamper i uka siden starten av juli. Det intense programmet fortsetter etter landslagspausen om fjorten dager, men frem til da skal Kåre Ingebrigtsens menn trene skikkelig og i tillegg få tre fridager kommende helg.

— Lite kraft

— Det tok litt tid før vi kom i gang. Det var ikke mye kraft i oss i førsteomgangen, sier Svensson og fortsetter:

— Det har vært et tøft kampprogram. Det skal bli deilig å trene litt. Jeg kan ikke huske forrige gang vi hadde ei vanlig treningsøkt.

- Og til helga blir det tre dager fri?

— Det er ikke ofte jeg gleder meg til å ha fri, men akkurat i helga blir det bra, sier Svensson.

- Tunge føtter og tunge hoder

Rosenborg leder eliteserien komfortabelt med åtte poeng før landslagspausen. André Hansen, Pål André Helland, Alexander Søderlund og Ole Selnæs er tatt ut i den norske troppen til kampene mot Bulgaria og Kroatia. Søndag kveld tydet mye på at Helland må melde forfall på grunn av skade.

Kåre Ingebrigtsen er glad for at RBK-stallen nå endelig har mulighet til å få en skikkelig treningsperiode.

— Det var tunge føtter og tunge hoder. Det er slitasje, og så kom Tromsø og smelte til, sier RBK-treneren om søndagens kamp på Alfheim.