Gamst Pedersen skaffet Rosenborg straffe rett før slutt da han ble taklet av TILs Magnar Ødegaard. Straffen tatt av Pål Andre Helland ble reddet av TIL-keeper Pål Vestly Heigre og dermed endte oppgjøret 1-1. På sosiale medier fikk den gamle TIL-helten Gamst Pedersen kjørt seg fordi mange mener han flimet seg til straffe. Det avviser vingen.

— Det går fort der. Pål slår ballen til meg, og jeg tenker å dra ballen inn i banen og skyte. TIL-spilleren er borti foten min samtidig som jeg sklir litt. Jeg er ikke ute etter å lage noen situasjon. Du ser på reaksjonen min at jeg ikke ønsker å lage en straffe, men dommeren dømmer det, og vi scoret ikke på den uansett, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø i den travle pressesonen på Alfheim etter kampslutt.

Lenge borte

Gamst Pedersen ble solgt fra TIL til den engelske storklubben Blackburn i august 2004 der han var i mange sesonger før han via tyrkiske Karabukspor havnet i Rosenborg.

— Mye har skjedd siden da. Vi hadde ikke kunstgress da jeg spilte her sist. Det er morsomt å være tilbake her. Det var her jeg startet eventyret, og jeg følger med på hvordan det går med TIL. Jeg kjenner folk som er i klubben, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

— Jobb for hverandre

Mange har spekulert i om kantspilleren som har familie i Tromsø skulle avslutte karrieren i TIL.

— Jeg kan ikke svare på om det vil skje nå. Ting skjer fort i fotball. Kontrakten min i RBK er det halvannet år igjen av,og vi har mye som skjer bare i høst der vi skal spille både serie, cup og europacup, sier Gamst Pedersen.

- Tror du TIL berger plassen i eliteserien?

— Ja, og de er nødt til å bygge videre på det de gjorde i første omgang. De må være litt kyniske, og ikke bare spille champagnefotball. Gutta må jobbe for hverandre, sier Gamst Pedersen, som har sett en rekke TIL-kamper denne sesongen.

— De har vært bra i flere kamper, men har hatt litt utur mot seg, og hadde det gått litt annerledes ville situasjonen ikke vært som den er i klubben, sier han.