ALFHEIM: Magnus Andersen sendte TIL til himmels etter kun tre minutters spill, men den kontroversielle scoringen til Alexander Søderlund like før pause som sørget for 1-1, gjorde at TIL ikke var helt fornøyde med kun ett poeng, selv med strafferedning to minutter før full tid.

— Det var godt å få ett poeng, men vi spiller godt nok til å ta alle tre poengene, så det er litt surt, sier Pål Vestly Heigre, som ble den store helten med strafferedningen like før full tid.

— Jeg forsøkte å stå så lenge som mulig og ventet et skudd i hjørnet, så det var godt å redde den.

Ikke fornøyd

Samtidig var han ikke helt fornøyd med at Rosenborgs scoring ble godkjent i 1. omgang.

— Jeg plasser ballen rolig og fint på siden av hodet hans (Alexander Søderlund journ.anm.), så kommer han opp med en arm og da kan jeg ikke gjøre noe med det. Jeg mener scoringen helt klart burde ha vært annullert, sier 20-åringen, som ikke ville ta kritikk på at han brukte såpass lang tid på tilbakespillet.

— Jeg følte jeg hadde god kontroll på situasjonen. Det er en litt blandet følelse i gruppa nå etter ett poeng, sier Heigre.

Han får støtte av trener Bård Flovik.

— Jeg har ikke sett kjempenøye på situasjonen i ettertid, men jeg så den jo på storskjerm, og hvis det stemmer at han har hånda over hodet i den situasjonen, så er det en åpenbar hands. Han bruker jo hånda til å score mål i en stilling hånda ikke skal være i, så det virker for meg som en klar hands, sier Flovik til iTromsø.

Men poenget som ble berget i sluttminuttene kan vise seg å være gull verdt med tanke på at de andre bunnlagene Start, Mjøndalen og Sandefjord, alle tapte sine respektive kamper.,

— Vi konkurrer i bunnen så sånn sett er det bra. Vi er selvfølgelig glad for poeng når de bommer på straffespark, men kampen sett under ett, skaper vi mye, spesielt i 1. omgang. I 2. omgang var vi mer ujevne, spesielt de siste 15 minuttene, så da var det ok med poeng. Spillerne responderte bra i pausen og var flink til å nullstille seg. Alt i alt en god kamp av oss, sier Flovik.

Gjorde det igjen

Magnus Andersen scoret kampens enste mål sist lagene møttes på Alfheim i 2013 og scoret også TILs mål da lagene spilte 1-1 på Lerkendal i slutten av mai i år igjen.

Igjen sørget han for poengfangst mot Norges beste fotballag.

— Det er ekstra stas å mpte Norges beste lag, kanskje det trigger litt ekstra, så jeg har tenkt å fortsette å score mot de. Fortsetter vi slik utover sesongen, slik vi spilte i 1. omgang, skal vi klare å berge plassen og plukke nok poeng utover. Det var gode tendenser det, sier Andersen.

Som aller helst skulle sett at scoringen holdt til tre poeng.

— Det er en litt blandet følelse i dag. Vi møter Norges beste fotballag og slik det ble utover i 2. omgang når Pål gjør en fantastisk strafferedning, må vi kanskje si oss fornøyde med ett poeng, selv om vi aller helst skulle hatt tre poeng, sier Andersen.

Mens alle de andre bunnlagene avga poeng, klarte Andersen likevel å se noe positivt i poengdelingen.

— Hvert poeng er viktig for oss nå, så det var perfekt at de andre lagene i bunnstriden avga poeng, sier Andersen.