ALFHEIM: Da det ble kjent før dagens kamp at Mikael Norø Ingebrigtsen ikke var tatt ut i troppen – på bakgrunn av sportslige vurderinger – glødet det på Twitter og Facebook. Mange skjønner ikke hvorfor den spennende kantspilleren måtte se kampen i dress og slips.

– Det var jo vurderinger vi gjorde og hvordan vi tenkte på mulige innebytter. Nå ble det ikke slik vi hadde tenkt, i og med at ”Jerry” (Gjermund Åsen) fikk en skade. Årsaken til at troppen ble slik, hadde med forberedelser og type kampplan vi så for oss, sier Flovik til iTromsø.

– Men Mikael kommer til å bli dødsviktig og kanonspennende for oss høst. Nå ble det slik det ble, fortsetter TILs midlertidige hovedtrener.

– Litt ”hawaii”

– Om Mikael hadde startet på benken, ville han kommet inn for Åsen?

Tromsø-trener Bård Flovik. Foto: NTB Scanpix

– Nei, ikke på det tidspunktet. Men hadde den skaden kommet litt senere, kunne det hende. Men når det ble slik som det ble, sto det mellom Morten (Moldskred) og Jonas (Johansen). Og vi opplevde det veldig slik at den ferdighetssterke spilleren, som vi kunne bygge spill på og kontrollere ting med, var det riktige. For i den fasen var det litt mye ”hawaii” – og frem og tilbake. Ideen var å skape spillkraft, svarer Flovik. – Du sa Mikael blir dødsviktig. Hvorfor tror du det?

– Hver kamp lever sine liv, og nå visste vi at de hadde ekstremt løpssterke sidebacker i Svensson og Midtsjø. Det er ikke den delen av spillet som Mikael er best på, men det vil være kamper der han kan gjøre helt andre typer ting. Det vil være kjempeviktig. Nå må vi ta hver kamp. Spillere må godta at vi kan bytte på laget og være på tribunen. Vi må lage konkurranse og harmoni, svarer Flovik.

Fortsetter ut sesongen?

Han fikk se et høydramatisk oppgjør i sitt første hjemmekamp som hovedtrener etter at Steinar Nilsen fikk sparken. At det har vært en smått kaotisk start på høstsesongen, så ikke ut til å prege laget.

– Jeg synes de var fulle av energi og gjorde en god jobb. Det er laget som gjør det bra. Det er hva vi ønsker og samlet oss litt om nå etter at Steinar måtte dra, sier Flovik, som trolig blir hovedtrener for TIL – i alle fall ut sesongen.

– Jeg kan ikke si noe om det, jeg vet ikke det. Jeg har forståelse for at klubben skal gjøre andre ting, for eksempel generalforsamling. De får komme til meg når de er klare, så tar vi en diskusjon om det. Passer det, blir bra, passer det ikke, så blir det ikke bra, sier Flovik.