TROMSØ/TRONDHEIM (Adressa.no): — Jeg vet ikke hva jeg ville ha dømt dersom jeg hadde vært dommer i den situasjonen. Ballen er så nære meg. Men jeg trodde ikke at han kom til å annullere målet. Av og til får man igjen for hardt arbeid – og det gjorde jeg i dag, sier Alexander Søderlund – og snakker om situasjonen "alle" i rødt og hvitt på Alfheim mente burde vært annullert for hands.

Ingen dårlig følelse

I stedet trillet toppscoreren kontrollert inn 1-1 sekunder før pause, og RBK var — mot spillets gang – med i kampen igjen.

— Jeg har ikke dårlig følelse for det målet i det hele tatt. Det eneste jeg har dårlig følelse for, er at vi ikke scorer på straffen på slutten her, sier han.

Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre var ikke fornøyd med dommerens avgjørelse.

— Jeg plasser ballen rolig og fint på siden av hodet hans (Alexander Søderlund journ.anm.), så kommer han opp med en arm og da kan jeg ikke gjøre noe med det. Jeg mener scoringen helt klart burde ha vært annullert, sier 20-åringen.

Paddeflat Helland

Alle poengene kunne nemlig fort ha blitt med hjem til Lerkendal dersom Pål André Helland hadde satt straffesparket to minutt før full tid.

— Det er jeg som hiver poengene over kaikanten. Det er bare å legge seg flat. Jeg setter ikke straffen høyt – og det er dårlig og feigt av meg, sa Helland til TV2 etter kampen – før han avfeide alle spekulasjoner om at spillerne er slitne.

Får frihelg

Men trener Kåre Ingebrigtsen innrømmer likevel det – at RBK nå er litt "på tannkjøttet"

— Vi har både tunge bein og tunge hoder, og det er tøft å mobilisere krefter nok. Det er ikke til å unngå, sånn som vi har holdt på nå, sier han - og varsler at spillerne får helt fri neste helg.

— Så skal vi trene godt og restituere. Vi trenger å trene. Det er lenge siden vi har fått gjort det med skikkelig kvalitet, sier han.