Trønderen Gjermund Åsen møtte Rosenborg tre ganger som Ranheim-spiller, to ganger i treningskamp og én gang i 3. runde i cupen i fjor da Ranheim vant 4-3 og Åsen scoret ett av målene.

31. mai i sin første kamp mot Rosenborg som TIL-spiller ble det 1-1. og Pål Vestly Heigres strafferedning i sluttminuttene i søndagens 1-1-kamp på Alfheim, sørget for at Åsen fortsatt ikke har tapt mot klubben han spilte for i 2010-2012. — Jeg vet ikke hva tap mot Rosenborg er. Hadde vi møtt Rosenborg hver dag, hadde vi kanskje ha vunnet seriemesterskapet, humrer Åsen og legger til.

— Det er artig å spille mot gamle lagkamerater og det blir litt intern konkurranse der. Det pirrer litt ekstra og det er så klart artig å møte klubben du har fulgt i oppveksten, sier Åsen.

Ut med krampe

Åsen slo corneren som sendte TIL i ledelsen allerede før tre minutter var spilt av kampen.

— (Magnus) Andersen bør få fri rolle på både defensiv og offensiv dødball. Han skulle jo være der og kjøre sperre, men så kjørte han tydeligvis solo og headet den rett inn. Han viser stadig nye sider, så det er bra, sier Åsen.

Han måtte gi seg etter 59 minutters spill i den dramatiske uavgjortkampen.

— Jeg fikk en lårhøne i 1. omgang og da låret og kneet stivnet til og jeg ikke klarte å være på mer enn 60-70 prosent, var det bare å kaste inn håndkleet. Det krever at du er 100 prosent om du skal spille mot Rosenborg, sier Åsen.

Han fulgte dramaet i sluttminuttene fra innbytterbenken.

— Det var skikkelig sirkus der med straffespark og frispark i hytt og gevær. Det var skikkelig artige sluttminutter, sier Åsen.

Offensivt fokus

Åsen er klar på oppskriften som må til for å berge plassen.

— Du ser når vi holder ballen i laget og står høyere, da er vi mye mer spillende lag. Vi må akseptere å bli liggende lavt i noen kamper, men jeg synes det er veldig oppløftende det vi presterer i dag, når vi står opp og er offensive. Det er absolutt noe å bygge videre på. Det er nesten kjedelig med landslagspause nå, for du verden hvor vi skal kjøre på videre, sier 24-åringen.

Åsen er strålende fornøyd med Bård Flovik som hovedtrener og mener den turbulente tiden som har vært i klubben den siste tiden med trenersparkingen av Steinar Nilsen og styremedlemmene som har trukket seg, bare har gjort spillergruppen sterkere.

— Vi er nesten som brødre i laget nå. Vi er veldig samlet både på og utenfor banen, det var vi også i pausen i dag. Det skjer veldig mye bra på trening og har skapt en positiv energi i gruppen. Det er et slikt samhold som gjør at vi kanskje får ut de siste 5-10 prosentene i forhold til å få trepoengere, sier Åsen.

På spørsmål om Flovik bør lede laget ut sesongen, vil ikke Åsen legge seg så mye bort i.

— Bård er veldig flink. Jeg hørte mye skryt om han før jeg kom hit og han er flink til å trykke på de rette knappene. Men trenerkabalen mener ikke vi spillere så mye om. Bård er veldig flink og godt likt i gruppa og gir mye energi. Nå er det bare å tråkke på gasspedalen og kjøre på videre. Det er kjedelig med to uker til neste kamp, men vi skal bygge opp energi og da skal det smelle skikkelig. Vi skal ta tre poeng da, ferdig med det. Det kan fort avgjøre alt i bunnstriden og jeg skal love her og nå at vi tar alle poengene i den kampen, sier Gjermund Åsen.