— Det føles veldig bra, det er utrolig deilig, sier Hegh Arntzen (22) som er eneste Byåsen-spiller i troppen som spiller EM-kvalifisering mot Romania i mars.

Byåsens bakspiller fikk ikke plass i VM-troppen før jul. Mens Norge ble verdensmester i Danmark, økte hun treningsdosene hjemme i Trondheim.

Økte treningsmengdene

— Jeg føler at jeg fikk en god treningsperiode i desember. Uttaket føles som en belønning for at jeg trener mer nå, sier Hegh Arntzen til adressa.no.

Konkret betyr det at hun trener to økter alle ukedager, noe hun kun klarte å gjøre et par ganger i uka sist sesong. Det er mulig etter at hun har satt studiene på vent i ett år.

— Jeg har fått økt treningsmengden. Jeg har hatt veldig fokus på styrke og fotarbeid, sier hun.

Sterkere i forsvar

JUBEL: Byåsen er i storform om dagen og har sjansen til å avgjøre kampen om sølvet på egen hånd. Her jubler Emilie Hegh Arntzen og Marit Røsberg Jacobsen etter seier over Oppsal. Foto: Morten Antonsen

Hun har vært utålmodig etter å se resultater, men etter jul føler hun at hun har tatt de riktige stegene. Og det skal Tertnes få merke når de gjester Trondheim onsdag kveld.— For min egen del føler jeg framgang. Forsvarsspillet begynner å komme seg og jeg har bedre skudduttelling. Samtidig er det veldig moro at samspillet med Marie (Henriksen red.anm.) begynner å sitte. Vi trenger nesten ikke gjøre avtaler, vi vet hvor vi har hverandre, sier hun.

Andre har tatt ansvar

— Hva har det betydd for Byåsen å miste rutinerte Ingrid Ødegård i mål (gravid red.anm.) og Ida Alstad til ungarsk håndball?

— Vi savner dem jo, men jeg tror alltid at når noen forsvinner så tar andre ansvar og steg videre. Jeg synes vi har klart oss bra, sier Hegh Arntzen vel vitende om at Byåsen har godt tak om sølvmedaljen nå.

— Vi er forberedt på en tøff kamp mot Tertnes, men vi er mer forberedt på det utgrupperte forsvaret de spiller nå, enn da vi tapte med tre mål mot dem i oktober. Vi har noe å revansjere og for oss gjelder det å vinne, sier Emilie Hegh Arntzen.