BYÅSEN — HALDEN 31-23

I kveld ble det 31-23-seier over HK Halden, en kamp som lenge var tett og jevn. Men så våknet udyret i kveldens forsvarsgigant Maria Hjertner og keeper Andrea Austmo Pedersen.

— Kampen var tettere enn resultatet tilsa, men når vi tetter igjen forsvaret slik vi gjør, så vet vi at vi scorer på kontra. Jeg er veldig fornøyd med kontringene våre, sier Claus Mogensen.

SLITEKAMP: Byåsen slet til tider med å koble grepet om kampen, men imponerte med en bunnsolid andreomgang mot Halden. Her er Jenny Grøtans drakt populær. Foto: Marius Dahl

Da Byåsen-treneren leverte timeout-kortet etter åtte minutter, ledet gjestene fra Østfold 5-2. Responsen på den trege starten kunne ikke vært tydeligere. Elleve minutter med heroisk jobbing førte til null baklengs og hjemmelaget koblet grepet om kampen. Et grep de beholdt kampen ut, med unntak av åpningsminuttene i andre omgang.Fem minutter etter time-outen, hadde Byåsen snudd 2-5 til 6-5. Mogensen skryter av motstanderen etter den dårlige starten.

— Det er Haldens fortjeneste. De er veldig dyktige til å få kampen inn på deres premisser. Jeg liker ikke å møte Halden, men vi er veldig glad for å ha slått dem to ganger nå, sier dansken.

Fortjent ble keeper Austmo Pedersen kåret til hjemmelagets beste og bidro til sterkt til at Byåsen tok sin fjerde strake seier — sin niende på ti kamper. Ingen lag har slått Byåsen i en seriekamp i Nidarøhallen denne sesongen. Det er godt å ta med seg når Norges for tiden nest-beste lag møter Tertnes til revansjekamp neste uke, etter at bergenserne vant høstkampen i egen hall.

— Halden er vanskelige å spille mot. Vi forventet en vanskelig kamp. Vi fikk stabilisert oss etter en dårlig start, hadde ro og fikk løst det fint. Vi spiller veldig rutinert og klokt, samtidig som vi har masse talent, sier Mogensen.

Marit Røsberg Jacobsen ble mestscorende for Byåsen med seks mål.