VIPERS — LARVIK 18-32

Vipers hang brukbart med de første fem minuttene, men så ble Larvik varme i trøya. Vipers gjorde i løpet av noen få minutter flere enkle feil i angrep. Det utnyttet Larvik meget brutalt, og kontret inn flere lettkjøpte mål. Særlig målfarlig var Tine Stange. En periode da Larvik ledet 14-7, hadde hun scoret like mange mål som Vipers til sammen.

2220 tilskuere

Drømmen om å rekonstruere håndball-sjokket fra mai – da Vipers slo Larvik 31-25 i sluttspillet – falt fort fra tankene til de 2200 fremmøte tilskuerne. Larvik har ikke tapt en kamp siden april 2001, 28-22 mot Nordstrand, og tråkket ikke feil i Aquarama denne onsdagen.

Åtte mål til pause

Da lagene gikk til pause sto det 10-18 for Larvik. Mest positive for Vipers før hvilen var strekspiller Mathilde Kristensen, og Lynn Knippenborg og Jessy Kramer hadde også noen gode innslag fremover. For Vipers’ del spilte ikke landslagsspiller Marta Tomac et minutt av omgangen. Etter 23 minutter erstattet unge Elisabeth Benestad Rosenvold den mer rutinerte Sakura Hauge i målet, og leverte flere flotte redninger før pausesignalet. Hun ble også kåret til Vipers’ beste for kvelden. Samme pris fikk Tine Stange for Larvik.

Larvik økte

Etter hvilen økte Larvik bare ledelsen. Nora Mørk satte blant annet flere straffer. Larvik spilte viktig Champions League kamp i helgen som var, og skal gjøre det den kommende helgen. Likevel hvilte ikke Tor Odvar Moens jenter et sekund mot Gunnar Pettersens spillere. Strekspiller Susann Iren Hall kom etter hvert innpå for Mathilde Kristensen, men slet med å bemerke seg. I løpet av de tjue første minuttene av andre omgang, hadde Vipers kun scoret fire mål. Til sammenligning hadde Larvik scoret hele elleve etter hvilen. Vipers toppscorer ble Lynn Knippenborg med fire mål, noe som understreker forskjellen på lagene. Larvik holder bra kontroll på toppen av tabellen, men Byåsen jager like bak.

Europa-kamp til helgen

Vipers’ har nå tre strake tap mot topplagene Larvik, Byåsen og Glassverket, og sliter dermed veldig i medaljekampen. Det lover ikke veldig godt før kvartfinalen mot Krim fra Slovenia på lørdag hjemme i Aquarama i cupvinnercupen. Neste seriekamp for Vipers er mot Oppsal borte neste onsdag. For Larvik del venter Budapest i Champions League til helgen, mens Molde er neste oppgave i serien.