– Klubben har vært veldig opptatt av at flere skal skrive langsiktige avtaler, og da er det viktig at vi spillerne svarer opp det.

– At jeg våger å binde meg i tre år håper jeg skaper trygghet til at flere kan gjøre det samme, sier Silje Waade.

Waade hadde tilbud både fra Oppsal og Glassverket som var langt mer lukrative.

LES OGSÅ:

Skaper tro

Daglig leder Jørgen Nygaard Pedersen jubler over 21-åringens avgjørelse om å bli værende i Trondheim.

– Dette vil skape en tro på hele prosjektet blant de andre spillerne i troppen. Og jeg er veldig glad for at vi klarer å ha et tilbud som er så bra at pengene ikke er avgjørende, sier han.

Detaljene i kontrakten ønsker verken Waade eller Pedersen å kommentere. Ei heller om det finnes klausuler som kan føre til at Waade forlater Byåsen før den nye kontrakten utløper.

I forsvar er Silje allerede bedre enn landslagskonkurrentene. Hun er bedre enn både Sulland, Mørk og Kurtovic.

Bedre enn Sulland

Den mest omtalte spillerovergangen i norsk damehåndball den siste tiden, er uten tvil Linn Jørum Sullands retur til Norge fra ungarske Györ til Vipers Kristiansand. Men for påtroppende Byåsen-trener Arne Høgdahl er Waades signatur et større scoop enn Vipers stjernefangst.

– Det er liten tvil om at jeg vil heller ha Silje enn Sulland. Alt stemmer for Byåsen med Silje. Hun er i den rette alderen, og har sin tilhørighet i klubben, sier han.

Høgdahl mener Waade har potensial til å bli virkelig god – og er sikker på at a-landslaget er innen rekkevidde om ikke veldig lenge dersom utviklingen fortsetter.

– Det virker opplest og vedtatt at Nora Mørk skal ha posisjonen som høyre bakspiller i lang tid fremover. Og det finnes andre dyktige spillere også. Men i for-svar er Silje allerede bedre enn landslagskonkurrentene. Hun er bedre enn både Sulland, Mørk og Kurtovic. Fremover er hun også dyktig. Selv om hun ikke er like lysende som Nora, er hun en bra skytter, sier svensken.

Sansen for Høgdahl

Høgdahls tro på Waade er da også en av de viktigste årsakene til at hun værende i Byåsen.

– Det er veldig artig å høre at Arne sier det han sier. Det viser at han har trua på meg, og at han er en trener som ser hva jeg trenger å utvikle i spillet mitt. Jeg har også veldig sans for måten han har tenkt å styre laget på. Målet og drømmen min er å spille på landslaget – det er det jeg jobber for hver dag. Og jeg tror at å spille for Byåsen med Arne som trener vil hjelpe meg til å nå opp dit, sier hun.