— Vi er veldig fornøyde med at Silje signerte en ny kontrakt. Hun har hatt en bra utvikling, og er en viktig spiller for det Byåsenlaget vi ønsker å skape, sier klubbens daglige leder Jørgen Nygaard Pedersen.

Helheten avgjorde

Flere klubber har vært interessert i bakspilleren, og både Oppsal og Glassverket har kommet med konkrete kontraktsforslag. Så sent som etter kampen mot Halden onsdag kveld var 21-åringen fortsatt hemmelighetsfull rundt klubbvalget. Men torsdag formiddag bestemte hun seg for å fortsette i Byåsen på bakgrunn av «en totalvurdering».

— Jeg vil spille på et lag som vil det samme som meg – opp og frem. Dersom vi klarer å holde på det laget vi har nå, vil nivået på trening være høyere enn noe annet sted i Norge.

Tenker langsiktig

Likevel er Waade klar på at hun taper penger på å bli værende i Byåsen.

— Byåsen har ikke klart å strekke seg like langt som de andre klubbene økonomisk. På ingen måte. Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene i kontrakten. Det er ikke pengene jeg går etter nå. Jeg velger å se litt mer langsiktig på det enn å bare hoppe på det beste økonomiske tilbudet, sier hun.