Vipers 24-31 Byåsen

Det var aldri noen noen tvil: Byåsen var best mot Vipers og vant til slutt 31-24. Lystavla viste ettmålsseier til Byåsen da lagene møttes i november, men videogjennomgangen av kampen levnet ingen tvil om at Byåsen ble gitt et mål for mye i begynnelsen av 2.omgangen. Derfor møttes lagene onsdag kveld til omkamp i Kristiansand for å spille om poengene som er viktige for den som vil kjempe om sølv i serien. Før oppgjøret lå Byåsen på femteplass — et poeng bak vertene.

Søsterduell

Med Teodora Tomac tilbake på banen for Byåsen etter korsbåndsskade, var det duket for søskenduell mellom henne og lillesøster Marta. Teodora startet på benken og fikk se at lagvenninnene kom best i gang. Anført av temposterke Marie Henriksen ledet Byåsen 4-2 da sju minutter var spilt. I mål sto Andrea Austmo Pedersen solid, godt hjulpet av Byåsens aggressive 6-0-forsvar der Emilie Hegh Arntzen og Maren Gundersen var sjefer i midtforsvaret.

Ga Vipers favorittstempelet

Eurosport-kommentator Ole Gustav Gjekstad mente Vipers var favoritter før kampen, men han og de cirka 1800 tilskuerne fikk se at Byåsen ville mest før hvilen, noe som særlig kom til uttrykk i returløpene og viljen til å ta duellene i forsvar. Samtidig spilte satte de opp tempoet og spilte seg til gode sjanser mot Vipers forsvar som til stadighet kom litt bakpå. Med bedre skyting, ville Byåsen hatt en enda mer solid ledelse til pause enn de fire målene de fikk.

Henriksen briljerte

Marie Henriksen var førsteomgangens store spiller. I tillegg til å score fem mål, regisserte hun Byåsen-angrepene med stødig hånd. Belønningen ble frimerke de siste fire minuttene før pause, noe som bare skapte enda større rom for Maren Gundersen på streken. Skulle man sette fingeren på noe etter at de første 30 minuttene var spilt, var det Byåsens manglende involvering av Kristin Venn på venstrekanten.

Fant mottrekkene

Etter pause fortsatte Vipers taktikken med å passe ekstra godt på Henriksen. Hun var likevel den som åpnet scoringsballet i omgangen og sendte Byåsen i femmålsledelse. Emilie Hegh Arntzen ville også være med på festen og fortsatte det gode spillet fra førsteomgangen med prikkskyting fra distanse, samt lekre assister. Vipers lyktes med å få bedre trøkk i duellene utover i omgangen, men Byåsen hadde flere mottrekk mot vertenes offensive forsvar. Silje Waade tok skuddansvar, Marit Jacobsen var bevegelig og en trussel mot Vipers-forsvaret på sine kantoverganger, i tillegg til at Maren Gundersen spilte solid på streken.

Sist lagene møttes var det jevnt, men i onsdagens kamp var det ingen tvil om hvem som var vinneren. Byåsen imponerer, klatrer på tabellen og har sølv i sikte.