STAVANGER (Aftenbladet): Når 29-åringen har fullført inneværende sesong med danske Tvis Holstebro, blir hun en del av HC Vardar i Makedonia de neste to sesongene. Hun slutter seg til den nye klubben til sommeren.

Det var TV 2 som første meldte dette onsdag.

— Jeg er veldig glad for at jeg nå har tatt mitt valg. Det har vært mye styr etter at jeg og fem lagvenninner fikk sparken i Holstebro, og da Vardar kom på banen var jeg egentlig ikke i tvil. Å komme til en klubb som kan vinne Champions League har alltid vært en drøm, sier Herrem til Aftenbladet.

Samtidig legger hun ikke skjul på at dette blir hennes siste utenlandsopphold.

— Ja, det regner jeg med. Når jeg har fullført kontrakten med Vardar, er det på tide å komme hjem, sier hun.

Et lett valg

Herrem forteller at hun hadde tilbud fra klubber i både Norge og Danmark, men da en klubb som Vardar kom på banen, ble valget lett.

— Ja, det gjorde det. Å bli en del av et lag som har ambisjoner om å vinne Champions League ble for fristende. Vi var nær da jeg spilte i Baia Mare i Romania, men lyktes ikke. Nå får jeg en ny sjanse, sier hun.

Vardar har stjerner som serbiske Andrea Lekic og Sanja Damjanovic, Andrea Penezic (Kroatia), Inna Suslina (Russland) og Amandine Leynaud (Frankrike). Det er meningen at Herrem skal erstatte den franske venstrekanten Siraba Dembele, som forsvinner fra klubben etter sesongen.

Lagets trener Indra Kastratović sier dette i en pressemelding:

— Vi er stolte over å ha hentet en spiller med store kvaliteter som Camilla Herrem, og vi bryter en barriere ved å bli den første klubben i Makedonia som signerer en norsk landslagsspiller.

Håper mannen blir med

Camilla Herrem har allerede besøkt Skopje, der hun fikk se leilighetene som huser spillerne og arenaen Vardar spiller i (Jane Sandanski Arena).

— Det ser veldig bra ut, og mye bedre enn forholdene var i Romania, sier hun til Aftenbladet.

Herrem håper at også ektemannen Steffen Stegavik blir med på flyttelasset.

— Det er noe det jobbes med for øyeblikket. Men jeg håper selvfølgelig Steffen blir med, sier hun.

Sola om to år

Sola-trener Knut Ove Joa har visst om at Herrem ville velge Vardar en stund.

— Vi har hatt en løpende dialog med Camilla, og selv om vi ønsket hennes tjenester i Sola, skjønner jeg at hun ønsket seg til en storklubb som Vardar. Så få vi helle vente i to år på å få henne hjem til Sola, sier Joa.

Herrem legger ikke skjul på at det er på Sola hun vil bo. Men om hun prioriteter håndballspill eller en morsrolle når hun kommer hjem, er ikke avgjort.

— Vi får se hva som hva skjer. Nå skal jeg i første omgang spille i to år for Vardar, sier hun.

29-åringen har skrevet en ren toårskontrakt med Vardar, ikke ett pluss ett, der partene kan si stopp etter ett år.