I februar fortalte Solli at han ikke lenger ville satse mot OL, fordi han ikke var motivert. 24-åringen, som deltok under de olympiske leker i London, ville ikke dra til Rio «bare for å være tilskuer».

— Mange har ønsket meg ned hit. Jeg er på jobbintervjuer. Det er nok å gjøre, det er mange som vil møte meg. Jeg prøver å gi det beste inntrykket som mulig, og må bare satse på at de velger meg, sier Solli på telefon fra Italia.

- Hvordan blir det med svømmingen nå. Har du avskrevet idretten?

— Jeg har sagt at jeg skal komme tilbake 1. januar. Jeg trengte litt ekstra tid for å drive med de modellgreiene, sier Solli, som forsikrer at han har med seg både svømmebukse og -briller til Italia.

— Men jeg har bare vært her noen få dager hittil, og har bare rukket en løpe- og en styrkeøkt.

Solli har fått forespørsel om Italia-«visning» tidligere, men da har han prioritert toppidretten.

Lavrans Solli. Foto: Monica Strømdahl

— Jeg har et byrå her nede som fikser alle jobbene for meg. Jeg får en e-mail om kvelden, og så drar jeg rundt med boken min, der det er mange bilder. Så tar vi det derifra.

Ettertraktet her hjemme

I mange år har Bærumsvømmeren, som er oppvokst i Bergen, hatt modelloppdrag for ulike firmaer, men nå kan en internasjonal karriere være i ferd med å løsne.

«She's got the look» sang svenske Roxette på 90-tallet. I modellbransjen er det mange som mener at Solli har «looken» - det man leter etter.

Med byrå i ryggen

Hans modellbyrå Idollooks ønsker i alle fall å satse på unggutten som er veltrent. Det gjør seg bestandig bra på bilder. Nettopp dette byrået laget tidligere et magasin som ble sendt til utenlandske forbindelser, og dermed førte det til utreise.

Solli ønsker en pause fra et svømmesporten på grunn av sykdom som førte til at han ikke kom dit han ønsket resultatmessig. Han er fortsatt ung, andre toppidrettsutøvere som roeren Olaf Tufte, padleren Eirik Verås Larsen og ikke minst svømmeren Alexander Dale Oen kom tilbake etter lange pauser.

Landslagssjef Petter Løvberg, som befinner seg med landslaget på høydeleir i Italia, sier dette om muligheten for å få Solli tilbake i laget igjen:

— Jeg har lært at man aldri skal avskrive noen. Dette handler om motivasjon, og den kan komme tilbake, sier han til Aftenposten.

Holder kontakten

Solli sier at han gjerne vil kjenne på den følelsen av å savne svømmemiljøet og alle utøverne .

— Ja, det er det jeg håper på. Jeg har kjent litt på om jeg er så glad i svømmemiljøet at jeg skal tilbake. Jeg har litt kontakt med dem so er i Sierra Nevada nå. Det er hyggelig å være inkludert.

- Var det tungt å si fra seg OL?

— Ja, selvfølgelig. Det var et mål helt frem til nå. Det var en tøff avgjørelse å velge bort Rio. Det føltes riktig, selv om mange ikke skjønte avgjørelsen.

I denne omgang har ikke Solli med seg samboeren og den vesle datteren.

— Jeg kommer hjem 16. mai. Må jo ha med meg nasjonaldagen og være sammen med familien da.

Rekdals tause regime, den nådeløse kulturministeren, Panama-avsløringene, Zlatan og Messi diskuteres i den ferske utgaven av Aftenpodden Sport: