Fredag ble Ronny Deila presentert som Celtics nye manager. En blid Deila svarte på pressekonferansen på spørsmål om alt fra sammenligningen med Dortmund-trener Jürgen Klopp, til underbuksebilder og muligheten for å komme til Champions Leagues gruppespill.

Deila sa det var en enkel avgjørelse for ham å takke ja til Celtic etter ni år i Strømsgodset. Han bekreftet også at hele prosessen hadde gått fort fra han hørte om interessen, og fram til han fredag ble presentert som Celtic-manager. Der etterfølger han Neil Lennon, som ga seg etter fire suksessrike år i Glasgow-klubben.

— Jeg er veldig stolt. Dette er en fantastisk dag for meg. Det har vært det riktige for meg å gjøre dette nå, sa Deila.- Jeg må takke Strømsgodset for ni fantastiske år. Det er en helt utrolig flott klubb, og vi har vært med på et eventyr. Alle visste at jeg ikke ville forlate klubben for en annen norsk klubb, sa Deila litt senere.

Han framstod som trygg og imøtekommende, og svarte blidt og åpent på spørsmålene som kom til ham i løpet av den vel 20 minutter lange seansen.

- Den mest fantastiske

Celtics klubbdirektør Peter Lawwell var også meget fornøyd med signeringen.

— Jeg er henrykt over at Ronny Deila er vår nye manager. Vi har hatt mange fantastiske kandidater, men Ronny var den mest fantastiske av alle, sa Lawwell.

- Han har en imponerende CV, og er god på å utvikle spillere. Han passer veldig godt inn med tanke på hvor klubben er nå, la Lawwell til.

Deila, som har signert en «løpende» ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow, sa at hans nye klubb allerede føles som en familie.— Jeg har snakket masse med klubben, og har møtt masse varme fra alle. Det føles som en familie. Jeg kan kjenne meg igjen i mange av klubbens verdier, sier Deila.

Kan kjøpe spillere

Lawwell varslet at Deila nå får penger til å styrke stallen.

- Det er penger tilgjengelig for å styrke laget, vi er i en god økonomisk posisjon , bekreftet klubbdirektøren.

Men fortsatt er ikke Deilas assistenttrener på plass. Det har vært spekulert i om den tidligere Celtic-spilleren John Collins skulle bli presentert i rollen fredag. Lawwell sa at de ennå ikke var i boks med en ny assistenttrener, men håpet å være i mål i løpet av neste uke. Deila svarte også bekreftende på at det kan være viktig for ham med en skotsk assistent, siden han ikke kjenner så godt til lagene de skal møte i ligaen.— Jeg kjenner navnene på lagene, men ikke så mye mer. Jeg vet at Celtic er en kjempeklubb, og at de andre klubbene har stor respekt for oss, sånn at vi får ha ballen mye, svarte Deila om sin kjennskap til motstanderne.

- Er ikke Klopp

De siste dagene har flere britiske medier forsøkt å sammenligne Celtics ferske manager med Dortmunds suksesstrener Jürgen Klopp. Deila var også på besøk hos den karismatiske tyskere i vinter, og de to hadde en lengre samtale. Men Deila vil ikke sammenlignes med kollegaen.

— Jeg er ikke Jürgen Klopp. Jeg er Ronny Deila, smile han, før han la ti;

— Men jeg liker Klopp. Han er en moderne leder. Du må få spillerne til å føle seg trygge og elsket. Klopp er veldig god til det. Han står også for en offensiv fotball som er positiv for spillerne og supporterne.

- Elsker Europa

Mange av de skotske journalistene var opptatt av å vite hva Deila tenkte om presset som venter i hans nye klubb. Celtic vant serien med 29 poengs margin denne sesongen, og kom seg også til gruppespillet i Champions League. Spesielt suksess i Europa blir en tøff test tidlig for Deila, når Celtic allerede i midten av juli skal spille 2.-kvalifiseringsrunde til turneringen.— Jeg elsker europacupfotball. Og kanskje trekker vi Strømsgodset i kvaliken. Det å spille i Europa gir oss mye energi. Jeg gleder meg til å jobbe med denne klubben og å få resultater, svarte Deila.

Han fikk også spørsmål om han håper på å møte gamleklubben i kvalifiseringen, men svarte da at han heller møter dem i gruppespillet.

— Vi har mye erfaring i stallen og i støtteapparatet. Vi skal bruke alt det til å nå Champions League. Forhåpentligvis kan min energi - og kunnskap - bidra til det, la Deila til.

Kan stippe igjen

Mange skotske aviser har de siste dagene funnet fram til bilder av Deila i bare underbuksa. De ble tatt etter at Strømsgodset hadde berget plassen med et ungt mannskap. Deila hadde da lovet supporterne at han skulle strippe ned til underbuksa om plassen ble berget.

— Jeg er ikke så fornøyd med bildene. Jeg tror jeg er sprekere nå. Det var et veddemål. Jeg sa på TV at jeg skulle strippe om vi beholdt plassen. Men jeg liker ikke bildene, vinkelen kunne vært bedre, smilte Deila.

Han var imidlertid ikke avvisende til å gjenta stuntet.

— Kanskje jeg gjør det om vi vinner Champions League, sa 38-åringen, og høstet høylytt latter.

Vi fulgte pressekonferansen: