Nordmannen har skrevet under en «løpende» ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow.

— Det er en stor ære å bli utnevnt som ny manager i Celtic, en av verdens største fotballklubber og en klubb jeg har enormt med respekt for. Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen, og skal gi alt jeg har for å sikre suksess for Celtic og våre fantastiske fans, sier Deila til klubbens nettsted.

– Jeg vet hva jeg ønsker meg for Celtic og supporterne, og det er det beste av alt. Det er det fansen fortjener. Jeg ønsker å levere den mest angrepsvillige, spennende og underholdende fotballen vi kan, og jeg vil at spillerne skal gi alt de kan for klubben både på og utenfor banen. Jeg ønsker at spillerne skal jobbe sammen med meg slik at vi kan oppnå gode resultater og vinne titler for Celtic, sier Deila.

Forhandler ennå

På en pressekonferanse kl. 13.30 blir den norske 38-åringen presentert for supportere og pressen.

Ennå er imidlertid ikke klubbene helt enige om betingelsene for at Deila nå blir sjef i den skotske storklubben.

– Vi er i forhandlinger. Det er alt jeg kan si, sier Strømsgodset daglige leder Erik Espeseth til NTB.

Høye forventninger

Celtics styreformann Ian Bankier sier at klubben er meget fornøyd med å ha sikret seg en høyt respektert trener som de er sikre på at skal bringe suksess til klubben.

— Han er en framoverrettet trener. Styret vil gi han all mulig støtte vi kan, og vi ser fram til å samarbeide med ham, sier Bankier.

Celtic måtte ut på managerjakt da Neil Lennon valgte å gi seg etter fire år tidligere i sommer. Lennon ledet klubben til tre seriegull og to cuptriumfer i sin tid i klubben. Med erkerival Rangers fortsatt utenfor toppdivisjonen er det ingen tvil om at lignende resultater forventes under Deilas ledelse. Sist sesong vant klubben serien med 29 poeng ned til 2.-plassen.

– Jeg ønsker å fortsette i hans spor og bringe mer lykke til klubben. Jeg kan ikke vente med å starte i jobben, sier Deila.

Tidlig kandidat

Det er klubbens direktør Peter Lawwell som har ført forhandlingene med Strømsgodset de siste dagene.

— Vi visste at han hadde et meget godt rykte rundt om i Europa, og han var en av de første kandidatene vi så på da vi skulle hente ny manager. Vi er overbevist om at han har talentet og viljen som skal til for å skaffe denne klubben veldig positive resultater, sier Lawwell.Deila har hatt stor suksess som Strømsgodset-trener og ledet klubben til gull i eliteserien i 2013. Han vant også cupen med drammenserne i 2010. Deila ble hovedtrener i klubben allerede i 2008, da daværende trener Dag-Eilev Fagermo gikk til Odd.

I Celtic gjenforenes Deila med sin tidligere stjernespiller Stefan Johansen, som ble solgt fra Strømsgodset i januar. Han har spilt fast for klubben siden overgangen.

Fakta om Ronny Deila

  • Navn: Ronny Deila

  • Født: 21. september 1975 (38 år)

  • Aktuell: Ny manager i skotske Celtic

  • Trenerkarriere: Brodd (2005), Strømsgodset (2008-2014, assistenttrener i 2006-08).

  • Spillerkarriere: Urædd (-1992), Odd (1993-2004), Viking (2005) og Strømsgodset (2005-08), Sparta/Bragerøen (2009-11).

  • Trenermeritter: Seriegull (2013), cupgull (2010), seriesølv (2012).

  • Spillermeritter: Cupgull med Odd (2000).