Ronny Deila er på plass i Glasgow for å komme til enighet med den skotske storklubben. Strømsgodsets suksesstrener kan bli presentert som Celtics nye hovedtrener i løpet av dagen. Ifølge VG kan det skje på en pressekonferanse kl. 13.30 norsk tid.

Men i et intervju med den irske avisen The Independent avslører Neil Lennon at Deila egentlig var tiltenkt rollen som Lennons assistent i klubben.

— Planen var at han skulle komme inn som nummer to da Johan Mjällby ga seg , sier Lennon om Deila.

Neil Lennon har vært Celtic-sjef i fire år. Foto: Albert Gea

Lennon har trent Celtic siden juni 2010, men ga nylig beskjed om at han gir seg i klubben. Roy Keane, den tidligere Manchester United-stjernen, skal ha takket nei til å overta jobben, og dermed vendte Celtic blikket mot mannen som var tiltenkt rollen som assistent.— Han er anbefalt på det varmeste og har et godt rykte, og er en godt respektert trener. Vi hentet Stefan Johansen fra Strømsgodset, så vi visste om jobben han gjorde der. Det blir spennende å se om Ronny får jobben, sier Lennon.

- En pedagog

Herald Scotland har tatt seg tid til å lage et portrett av det som ventes å bli Celtics nye manager. Avisen beskriver ham som en god pedagog, som «har fullført lærerstudiene, etter at moren insisterte på at han måtte han noe å falle tilbake på om fotballambisjonene ikke lyktes» . Herald beskriver han som en trener som ser hele mennesket, ikke bare spilleren i de han leder.

Videre beskriver de ham som en trener som bruker mye tid på et trygt og godt miljø for utvikling, «i motsetning til det han selv opplevde med Roy Hodgson som trener i Viking. Der var det konstant utrygghet, hvor man alltid fryktet å gjøre en feil».Herald berømmer også Celtic for å ha gjort en jobb med valget av Deila, fordi han virker som en perfekt trener for dem, og trekker fram hans offensive stil. Samtidig peker de på at han nå får en større utfordring. Det forventes suksess langt fortere enn i Strømsgodset, og han må jobbe med mer krevende individualister enn i Drammen.

Større enn bryggeriet og kirken

The Scottish Sun har sendt reporter Kenny Millar til Drammen for å finne ut hvem Deila er. Millar slår i fredagens papiravis ut at Deila er «større enn både kirken og bryggeriet her» .

I The Scotsman er man først og fremst opptatt av at Deila nå får kort tid på å forberede laget til alvoret starter med Champions League-kvalifisering.

— Han har kort tid på seg før alvoret starter. Men om han får dem gjennom de første kvalifiseringskampene med suksess kjøper han seg tid hos fansen. Celtic er en Champions League-klubb, og disse kampene som kommer i juli er de største for klubben hele sesongen, sier den skotske fotballeksperten Andy Walker til avisen.

Daily Records Craig Swan velger å applaudere Celtic for et ambisiøst og vågalt trekk. «Celtic har tenkt uten for boksen - og tatt en sjanse. Men med tanke på den uttalte strategien om å finne og hente uslepne diamanter på overgangsmarkedet, så er det en god grunn til å gå for Deila» , skriver Swan i sin spalte.