Når Norge i morgen møter Paraguay er det med Frode Johnsen som en hengende spiss bak John Carew. Selv om Rosenborg fortsatt sliter med etterdønningene etter fjorårssesongen, kan i hvert fall ingen beskylde Frode Johnsen for ikke å ha prestert denne sesongen. Det toppet seg med den fantastiske scoringen som avgjorde kampen mot Lyn søndag. Og nå får han sjansen fra start under Åge Hareides ledelse.

— Det er selvfølgelig veldig artig, sier Frode Johnsen, som kanskje først og fremst konkurrerte med lagkamerat Steffen Iversen om nettopp denne rollen.

Glad for tilliten

Han er uansett glad for tilliten han blir vist av landslagssjefen.

— Åge kjenner meg veldig godt som spiller. Jeg føler jeg alltid har hatt stor tillit hos Åge, både i Rosenborg og på landslaget, sier Johnsen.

Også tidligere har han hatt rollen som en hengende spiss bak John Carew. Det skjedde i VM-kvalifiseringskampen mot Italia, da Norge tapte 1-2. — Det var en tøff kamp. Det var ikke akkurat vi som hadde banespillet og trykket i den kampen. Da ble det vanskelig, sier Johnsen.

Bindeledd

Mot Paraguay onsdag skal han være bindeleddet mellom midtbaneduoen Martin Andresen/Tommy Svindal Larsen og Carew. En oppgave som passer Johnsen perfekt.

— Vi spiller med to veldig ballsikre spillere sentralt, så det blir veldig spennende. For min del blir det om å gjøre å slå minst mulig feil. Det er farlig posisjon å miste ballen i. Deretter må jeg vinne mest mulig i lufta og komme mye i bakrommet, sier Frode Johnsen, som håper å kunne gi sitt bidrag til å snu de negative resultatene landslaget har opplevd i det siste.

— Vi møter et godt lag, og det blir en tøff kamp. Vi må i hvert fall prøve å gjøre Ullevaal til vår bane igjen, sier Frode Johnsen og tenker på de mange svake kampene Norge har vært gjennom nettopp på hjemmebane.